Reklaam sulgub sekundi pärast

KIRGLIK VÕI HARMOONILINE SEKS – kumb on parem?

Kirg on oluline osa seksist, kuid kirglik võib olla mitmel erineval moel.

Kui mõtled hetkeks oma sekselule, mis sul meelde tuleb? Intensiivne ja kirglik seks igas asendis või rahulikum pilt suudlustest ja seksist, siis kui mõlemal selleks isu on? Mõlemad seksuaalsust väljendavad viisid on muidugi suurepärased, kuid sinu suhtumine seksi võib anda infot ka selle kohta, kui rahul sa oma seksuaaleluga tegelikult oled.

Üllatavalt võib intensiivne ja isegi peaaegu kinnisideeks olev seksuaalne kirg rääkida rahulolematusest oma seksuaalelu suhtes, väidab uus ulatuslik uuring. Intensiivne kirg tähendab seksimist peamiselt seksuaalse rahulolu saamiseks. Kuigi sul leidub kirge teistele jagamiseks ja seks on põnev, hõlmab see ainult ühe vajaduse täitmist. Midagi on aga ehk puudu.

Kogu suhe kui eelmäng

Harmoonilisem ja vaiksem lähenemine seksile võib uuringu sõnul tähendada seda, et sinu seksuaalelu on hea ja oled sellega väga rahul. Kirge on küllaldaselt ja teinekord võib seks olla üsnagi raju, kuid seksuaalsus ei piirdu ainult seksiga, vaid see laieneb ka teistele eluvaldkondadele. Seks muutub nauditavamaks, kui mõlemad tunnevad ennast ihaldusväärsena ka siis, kui ei olda parasjagu linade vahel.

Suhtele võib siis mõelda nagu pidevale eelmängule, mis algab pärast igat orgasmi. Seda meelt on psühhoterapeut Esther Perel, kes on rääkinud muuhulgas ka sellest, kuidas pikas suhtes kirge säilitada. Kui eelmäng pole kõigest paar minutit kestev akt enne seksi, vaid kirge leiab ka teistestki argielu väikestest asjadest, püsib ka sekselu elava ja meeldivana.

Uuringu kohaselt tagab tasakaalustatud kirg partnerite vahel parema sekselu. Pikemas perspektiivis võib see kaasa tuua õnnelikuma suhte.

Seks võib olla väga hea, olenemata sellest, kas sellesse kuulub intensiivne kirg või harmoonilisem isude tasakaal. Uuringus leiti, et tasakaalustatud kirg suhete erinevates valdkondades tagab suurema rahulolu nii suhte kui seksiga. 

 

allikas: Refinery29