Reklaam sulgub sekundi pärast

KODUMAINE KOSMEETIKA TULVIL põhjamaist taimetarkust teeb ilusaks

Kodumaine ilutööstus on üha suuremal tõusutrepil ja seda eriti just looduskosmeetika toodete näol. Igaüks, kes looduskosmeetika tooteid kunagi kasutanud, on kogenud omal nahal nende toodete värsket ja niisutavat mõju. Teeme lähemalt tutvust nelja tõhusa kodumaise kosmeetikatootega, mis on tunnustust väärt. 

KOKOS

Läbinisti Eesti kaubamärk Kokos loodi aastal 2013, mil Tiia Rodi asutas ettevõtte Kodukosmeetika OÜ – sellest tulebki brändi nimi. Algselt oli plaan hakata kokku panema komplekte, mis koosneksid toote algkomponentidest ja valmistamisõpetusest ning huviline teeks toote kodus ise valmis ehk tegemist oleks „kodus valmistatava kosmeetikaga.“ Paari aastaga sai ent selgeks, et selline plaan ei tööta ning täna on Kokose valikus siiski valmistooted. Küll aga ei muutunud algne missioon ja visioon looduskosmeetika tootmisest: tooraine peab olema 100% looduslik, ilma mistahes sünteetiliste lisanditeta, tootmine olgu keskkonnasõbralik ning toodete pakendid ei tohi koormata ega reostada loodust. Pakendite ökoloogiline jalajälg on viidud minimaalseks: tooted on kas biolagunevates papp-topsides või plekk-topsides, milledele saab juurde osta biolagunevas pakendis täite. Lähtuvalt vee ja säilitusainete mittekasutamisest ning biolagunevast pakendist on Kokose tooted tahkel või pulbrilisel kujul. Koostisaineid ei ole testitud loomade peal. Kokose tootevalikus on pulbrilised šampoonid ja geelpalsam, tahked deodorandid, huulepalsam ning uute tulijatena hambapesupulbrid. Saadaval Sinu Looduskosmeetika poes Balti Jaamas ja Pillerkaare Solarises Loe lähemalt www.kokos.ee

Proovi näiteks:

Kokos looduslike hambapesupulbrite kõik koostisosad on toidukvaliteediga ja vegan. Kaltsiumkarbonaat ehk kriit on puhastava toimega ning omab hambavigastusi remineraliseerivat mõju. Kasepuidust valmistatud ksülitool vähendab oluliselt kaariese teket ja tagab värske hingeõhu. 60 ml hind 5,90 € ning 120 ml täite hind 10,50 €.

JOIK

Kaubamärk Joik loodi aastal 2005. Alguses valmistati sojavahast lõhnaküünlaid, millele lisandusid õige pea looduslikud seebid, koduspaa tooted ja kvaliteetne hoolduskosmeetika. Kiire areng ja klientide usaldus on aidanud kaubamärgil olla turuliidrile kohaselt uuendustega esirinnas. 2019. aasta aprillis toimus suur muutus ja Joik kaubamärk jaotus kaheks. Nõudlus välisturgudelt ajendas hankima toodetele mahekosmeetika sertifikaate. Nii sündis sari Joik Organic, mis koondab enda alla EcoCert Cosmos-sertifikaadiga tähistatud nahahooldustooted tõhusast näohooldusest imeliselt lõhnavate kehahooldustoodeteni. Varasemast veel tõhusamate toodete retseptid on täiustatud ja kasutusel on parimad saadaolevad looduslikud aktiivained. Joik Home & Spa poole pealt leiab küünlad, kodulõhnastajad ja valiku koduspaa tooteid. Home & Spa valikus olevad vanni- ja nahahooldustooted kuuluvad samuti looduskosmeetika kategooriasse ning on vähemalt 97% ulatuses looduslikust toorainest.

Joik on ka alati väärtustatud keskkonda ning pakendite puhul kasutatakse palju klaasi. Karbid on valmistatud paberist, mis pärineb vastutustundlikult majandatud metsast ja plastikpakendid on lihtsasti ümbertöödeldavast plastist. Loe lähemalt: www.joik.ee, Instagram: Joik_official, FB: Joik Estonia

Proovi näiteks:

Joik Organic kahefaasiline silmameigieemaldaja rahustava aaloemahla ja rukkilillevee ning mahe-seesamiõliga on silmadele õrn, kuid eemaldab kiirelt ning tõhusalt igat tüüpi silmameigi. Orienteeruv hind 14 €.

NURME

Nurme missiooniks on luua 100% looduslikke ja orgaanilisi tooteid juustest varbaotsteni ning beebidest meesteni. Nurme usub, et tõeliselt hea kehahooldus peitub looduse tingimusteta armastuses inimese vastu. Seepärast on bränd valinud toodetesse lilled, taimed ja viljad, mis pakuvad kõike, mida su keha vajab – ja ei midagi üleliigset. Taimelõhnade lummav maailm on Nurme tunnuseks. Iga pudel ja purgike sisaldab lisaks looduses kasvavale ka hoolikalt valitud eeterlikke õlisid, mis viivad aroomteraapia unustamatusse maailma. Pere pisematele ja neile, kel nahaprobleemid tõsisemad, leidub Nurmel mitmed lõhnatud ja vähendatud koostisainete sisaldusega tooted, et välistada allergilisi reaktsioone, tegemata allahindlust efektiivsuse osas. Valitud taimsed koostisained on hellad sinu nahale ja juustele unustamata looduse väärtust ja elukeskkonna haavatavust. www.nurme.eu

Proovi näiteks:

Nurme rikkalikult niisutav orgaaniline sidrunheina ihupiim sisaldab orgaanilist shea-võid, magusmandli-, päevalille- ja kibuvitsaõli ning sidrunheina eeterlikku õli, aga ka rohkelt antioksüdante ja vitamiine. Sobib eriti hästi kuivale ja normaalsele nahale. 150 ml hind 16,90 €.

TILK!

Kaubamärk Tilk! sündis reisimisest. Aasias elades tekkis saarlannal Pille Lengil vajadus looduslike ja puhaste loodustoodete järele. Ta asus otsime sobivaid kosmeetikume, aga tõeliselt puhaste toodete leidmine oli keeruline. Sellest tekkis ka idee puhaste toodete valmistamiseks ja Eesti puhta looduse sõnumi maailma viimiseks. Tänaseks on bränd Tilk! valmistanud kreeme pea 4 aastat ja endale on lemmikkreemi leidnud paljud Eestimaa inimesed. Lisaks on toodete vastu tuntud huvi ka välismaalt ning bränd on võitnud palju iluauhindu nii Eestist kui ka Londonist ja New Yorgist.

Brändi Tilk! teeb eriliseks see, et tooted on looduslikud ja puhtad ning  koostises kasutatakse Saaremaalt korjatud taimi ja rannaaladelt korjatud punavetikat. Kreemide koostis on mõnusalt vahune, mis aitab paremini nahka imenduda. Kõik tooted on reisisõbralikus pakendis ja neid on mugav kaasa võtta.

Proovi näiteks:

Tilk! uustulnukad on suvekollektsiooni kuuluvad päevitusõli Shimmer Me, päevituskreem Bronze Me ja huuleõli Lip Juice. Kõigis neist sisaldub Saaremaa rannaaladelt korjatud punavetikaekstrakt ja loodusliku päikesekaitsefaktoriga koostisosad. Komplekti hind 47,90 €.

 

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar juuli-august 2019.