Reklaam sulgub sekundi pärast

KOHUTAV! VÄIKELAPS pidi operatsiooni oodates 16 tundi nälgima

Hiljaaegu leidis Tallinna lastehaiglas aset juhtum, kus 1,7-aastane laps pidi operatsiooni oodates 16 tundi näljas olema. Nii poiss ise kui ka tema vanemad olid haiglas toimunust šokeeritud. Kuna juhtunu leidis ka teiste lapsevanemate seas palju vastukaja, uurisid Uudised.ee lastehaiglast, millest on sellised viivitused tingitud ja kuidas peaksid vanemad sellisel juhul käituma.

Poisi ema Lilian Kuuslap meenutab, et lapsel oli tõsine kõrvapõletik, mis vajas kirurgilist sekkumist. Kuus tundi enne operatsiooni süüa ei tohi ja emale öeldi, et operatsioon leiab aset hommikul kell kaheksa. Kuid seda ei juhtunud ning juba kell üheksa ilmnes uus info  operatsioon toimub kell kaks päeval ja laps endiselt ei tohi mitte midagi süüa.

1,7-aastane poiss nuttis ja karjus suurest näljast, kuid midagi teha ei saanud. Ema Lilian oli šokis. Kui kell sai kaks päeval, selgus, et operatsioon on taas edasi lükatud ning toimub alles kell neli. Kokku pidi väike laps olema näljas 16 tundi. 

Tallinna lastehaigla juhatuse esimees doktor Katrin Luts kommenteerib juhtunut öeldes, et selle kõige taga on halvasti välja kukkunud kommunikatsioon. Doktor lisab veel, et haiglas töötavad inimesed on siiski kõigest inimesed.

Õnneks saab öelda, et poisi operatsioon möödus edukalt ja täna on ema Lilian pojaga kodus ja laps on terve.