Reklaam sulgub sekundi pärast

KOHUTAV VIGA, MIDA paljud rasedad naised teevad

Ikka veel on naiste seas väga levinud arusaam, et raseduse ajal peab sööma kahe eest, sest muidu laps ei kasva piisavalt või ei saa ema toidust kasvamiseks vajalikke toitaineid kätte. See on aga müüt! Nimelt on erinevatest uuringutest selgunud, et mitme eest söömine on tegelikult tervisele ohtlik, kirjutab Independent. 

Hongkongis viidi läbi uuring, kus analüüsiti lähemalt 905 ema ja last. Tulemustest selgus, et liiga suur kaalutõus raseduse ajal tõstab lapsel insuliini residentsuse riski. Lisaks võib laps oma kasvult ning kehamassiindeksilt sündides keskmisest suurem olla. 

Nende emade lastel, kes võtsid raseduse ajal liiga palju kaalus juurde, mõõdeti kõrgem vererõhk ning halvem veresuhkru stabiilsus kui nende emade lastel, kelle kaalutõus jäi soovitatud piiridesse. Huvitaval kombel ilmnes uuringust, et samasugune probleem ilmnes ka nendel lastel, kelle emade kaalutõus jäi liiga väikeseks. 

Uuringus osalenud naised võtsid rasedusega keskmiselt kaalus juurde 15 kg. 41 protsenti osalenutest võttis kaalus juurde rohkem ning 17 protsenti vähem kui soovitatud. Uuringut läbi viinud professor Wing Hung Tami sõnul vajab rase naine päevas 300 kalorit rohkem kui tavaliselt. Need kalorid peaks aga tulema tasakaalustatud ja tervislikust toitumisest. Lisaks soovitas professor ennast mõõdukalt liigutada, et üleliigselt tarbitud kalorid liigse kaalutõusuna ei avalduks.