Reklaam sulgub sekundi pärast

KOLME LAPSE EMAD on tunduvalt rohkem stressis, kui teised emad

Today Parents viis läbi küsitluse, milles osales üle 7000 Ameerika Ühendriikides elava ema. Leiti, et emad, kelle peres kasvab kolm last, on tunduvalt rohkem stressis, kui ühe, kahe või nelja lapse emad, vahendab theheartysoul

Kuigi esmapilgul ei kõla see väga loogiliselt, et kolm last põhjustab tunduvalt rohkem stressi kui näiteks neli, on teadlased just seda meelt, et kolme lapsega emadel on tunduvalt rohkem pingeid. 60 protsenti emadest sõnas ka seda, et tüdrukute kasvatamine on tunduvalt stressirohkem kui poiste. Teadlased arvasid, et see tuleneb asjaolust, et tüdrukud nõuavad rohkem tähelepanu ja hoolt. See on siiski aga vaieldav. 

Today küsitluse tulemustest ei selgu, miks selline fenomen esineb. Võib spekuleerida, et kui peres kasvab juba neli last, siis selleks ajaks on vanemad õppinud laste kasvatamisega seotud stressiga toime tulema ja oskavad asjadel minna lasta. Võimalik ka, et need emad, kelle jaoks lapsevanemaks olemine ja sellega kaasuva stressiga toime tulemine on lihtsam, tahavad ka suurema tõenäosusega rohkem lapsi.

Mõned teadusuuringud on leidnud, et mitte ainult kolmelapseliste perede vanemad, vaid ka lapsed ise kogevad rohkem stressi.