Reklaam sulgub sekundi pärast

KOOLIKIUSAMISE TÕTTU poja kaotanud ema avalik pöördumine kõigi lapsevanemate poole

On asju, mida ükski lapsevanem kunagi kogema ei peaks - üks neist on kahtlemata oma lapse kaotamine. Sotsiaalmeedias levib kulutulena ühe naise kohutavalt kurb lugu sellest, kuidas ta oma pojast koolikiusamise tõttu igaveseks ilma jäi. 

On asju, mida ükski lapsevanem kunagi kogema ei peaks - üks neist on kahtlemata oma lapse kaotamine. Sotsiaalmeedias levib kulutulena ühe naise kohutavalt kurb lugu sellest, kuidas ta oma pojast koolikiusamise tõttu igaveseks ilma jäi. 

New Yorgis elav Amy Briggs on 22 aastat abielus olnud ning tema peres kasvas kaks poega. Noorem poeg Michael on suur spordisõber ja üks klassi parimate õpilaste seas. Daniel oli hella hingega poiss, kes aitas hea meelega kõiki, kes tema abi vajasid. “Üks meie naabritest põdes vähki ja Daniel käis iga päev tal külas. Mitte sellepärast, et ta oleks selleks kohustatud olnud, vaid sest ta tahtis seda teha,” meenutab ema oma poega. Peale naabri surma oli Daniel tollele perele endiselt toeks. “Selline ta lihtsalt oli…”

Küll aga oli Daniel koolikiusamise ohver. “Teda kiusati põhimõtteliselt kõik need aastad, mis ta koolis käis. Keskkooli jõudes see kõik võimendus. Ta ei sobitunud sealsetesse seltskondadesse - talle ei meeldinud sport, vaid ta eelistas pigem metsas käia. Tema jaoks oli ühiste huvidega sõprade leidmine väga keeruline ja just see muutis ta koolis teiste sihtmärgiks,” räägib ema. “Alguses piirdus asi ainult verbaalse kiusamisega - teda kutsuti kohutavate nimetustega. Nad loopisid teda prügiga. Teda hakati peksma. Teda mõnitati teistsuguse muusikamaitse pärast - temaga tehti kõiksugu jubedusi.” Amy sõnul oli Danieli koolikaaslaste eesmärgiks kasutada iga pisiasja, et noormehe elu põrguks muuta. 

Daniel saatis ühele oma kiusajale ka sõnumi, milles seisis järgmine tekst: 

“Miks? Ma tean, et ma ei meeldi sulle ja sellepärast hoian ma sinust ka eemale. Ma ei puutu sinuga kuidagi kokku. Ma austan seda, et ma sulle ei meeldi. Miks sina mind austada ei või? Mida ma sulle teinud olen?”

Noormees sai vastuse:

“Sest sa oled v*** ja sa oled keretäie välja teeninud!”

Murtud ema tunnistab, et ta lihtsalt ei mõista sellist asja - selles puudub igasugune loogika. 

Asi läks aga veelgi kaugemale. Nimelt saatis üks kiusajatest Danielile sõnumi, et too võiks maailmale teene teha ja ennast ära tappa. Daniel vastas talle, et enam ei pea keegi tema pärast muretsema - ta läheb koju ja tapab end ära. Selle peale tuli kiusajalt omakorda vastuseks “meest sõnast…”.

Daniel rääkis sellest kõigile, isegi bussijuhile, aga keegi ei uskunud teda. 

Ainus, kes teda uskus, oli ühtlasi ka viimane inimene, kellega Daniel enne oma surma rääkis - tema sõber Matt.

Matt proovis Danieli elu päästa ja lasi läbi ühiste tuttavate noormehe isale helistada. Paraku olid noormehe vanemad sel hetkel just oma noorema poja spordivõistlust vaatamas ja avastasid vastamata kõne liiga hilja. 

“Mõtlen siiani, et mis oleks võinud olla, kui me oleksime tol päeval pool tundi varem koju jõudnud,” tunnistab ema. 

Koolikiusamine on tõsine probleem, mille all kannatavad väga paljud lapsed. Mõned neist julgevad seda kodus vanematele tunnistada, teised mitte. Palun hoidkem silmad lahti, sest just vanemate kohus on taolisi asju märgata ja nendega tegeleda enne, kui selleks juba liiga hilja on. 

Amy lugu on liigutanud kümneid tuhandeid inimesi. Täispikka versiooni saad vaadata juba allolevast videost. 

Buduaar.ee