Reklaam sulgub sekundi pärast

Korralik õhtusöök!

Mõnikord on tunne, et tahaks midagi kohe eriti head ja maitsvat. Midagi sellist, mida võib-olla kunagi vanaema valmistas või hoopis sai kuskil restoranis proovitud. Kui igasugused välismaised road on ära tüüdanud, peaks proovima just midagi kodumaist ning mis olekski parem kui ülimaitsev sealiha koos ahjukartulite ja köögiviljaga?

 

 

 

 

Sealiha ahjukartulitega

Vaja läheb:

500 g praetükk (sealiha)

kange sinep

mesi

kartuleid

õli

 

Valmistamine:

Lõika kamarasse ruudukesed. Määri liha sinepiga kokku nii, et liha jääks katma õhukene kiht sinepit. Nüüd määri meega ja raputa peale meresoola. Aseta liha kilekotti ja jäta külmikusse vähemalt 2 tunniks marineerima.

Sega kausis kooritud toored kartulid, sool ja oliivõli. Aseta ahjuplaadi keskele liha ning selle ümber kartulid. Nirista kartulite peale mett ning küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 2 tundi, kastes vahepeal kartuleid ning liha vee ja meega. Testi liha küpsust torgates terava noaga tüki keskele. Kui vedelik on roosakas, pole liha valmis.

 

 

Köögiviljasegu


Vaja läheb:

1 suur porgand

1 suur sibul

1 suvikõrvits

pool porrut

2 dl rohelisi herneid

2 dl aedubasid

rooskapsast (nii palju kui soovi on)

1 purk punaseid kidney ubasid 

 

Valmistamine:

Haki sibul, porru ja porgand ribadeks. Kuumuta wok-pannil õli ning prae sibul ning porgand pehmeks. Lisa porru, rooskapsas, herned ja aedoad. Haki suvikõrvits paksudeks halgudeks, lisa segule ning kuumuta niikaua, kuni suvikõrvits on hakanud pehmenema. Lisa vahepeal ka natuke vett ja hauta kaane all paar minutit. Kõige lõpus lisa kidney oad. Maitsesta soolaga.

 

Lahedat maitseelamust!

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja