Reklaam sulgub sekundi pärast

KRISTI PÄEVIK: Beebiga päikese alla

Jaanuari alguses otsustasime sõbrannadega külma sombuse talve eest päikese kätte põgeneda ja võtsime ette reisi Gran Canariale. Carina Mia oli selles seltskonnas kõige noorem reisija. Kuigi ma olin temaga korra varem lennanud, siis kartsin eelseisvat reisi väga. Eelmine reis Milanosse kestis vaid kolm tundi, aga lend Kanaaridele võttis aega kuus ja pool tundi.

Jaanuari alguses otsustasime sõbrannadega külma sombuse talve eest päikese kätte põgeneda ja võtsime ette reisi Gran Canariale. Carina Mia oli selles seltskonnas kõige noorem reisija. Kuigi ma olin temaga korra varem lennanud, siis kartsin eelseisvat reisi väga. Eelmine reis Milanosse kestis vaid kolm tundi, aga lend Kanaaridele võttis aega kuus ja pool tundi. See on endalegi väga pikk reisiaeg, lapsega reisides tundub see veelgi  pikem. Kuigi beebidele istekohta tavaliselt ei arvestata, siis oli lennukis mõni vaba koht ja üks nendest oli  jäetud Carinale. See oli suur kergendus, sest väikesel lapsel on väga ebamugav 6 tundi järjest süles istuda.  Tegime Carinale lennukitooli väikese pesa, kus ta mängida ja magada sai. Ka minu õest oli palju abi, kes pika reisi jooksul Carinaga tegeleda aitas. Minu jaoks oli esimene pikem lennureis lapsega siiski pingeline, kuid õnneks ei osutunud see keeruliseks ja Carina Mia pidas ennast väga eeskujulikult üleval. Tagasisõidul olin juba teadlikum ja enesekindlam.
Kohver oli seekord äärest ääreni täis, ruumi jäi puudugi. Arvasin, et saarel on tuuline ilm, seega võtsin lapsele rohkem soojemaid riideid kaasa. Palju ruumi röövisid mähkmed, mida teinekord julgelt kohapealt ostan. Igaks juhuks on alati hea kõike kaasa võtta, aga tegelikult on ju Euroopas samad lastetoodete firmamärgid esindatud mis Eestis. Nüüd on hea mõelda, et oleks võinud pooled riided südamerahuga koju jätta, aga reisile minnes ei oska päris täpselt kohapealseid tingimusi ette ennustada.
Äärmiselt mugav ja praktiline lapse kandmiseks on kõhukott, lisaks oli mul kaasas ka kandelina ja turvahäll. Tänapäeval pakutakse kõikvõimalikke kärumudeleid. Turvahälli üks suurimaid eeliseid reisimisel ongi see, et seda läheb vaja nii taksosõitudel kui sellest on kerge kiiresti käru valistada- rattad alla ja ongi olemas. Samas ei ole ratastega sõiduriist alati kõige praktilisem. Soojal maal on randa minnes last mõnus kas linasse või kõhukotti panna. Vankrit läks peamiselt vaja õhtuti last magama jalutades.
Carinale soe kliima sobis. Enamus lastele ei meeldi riidessetoppimine ja sooja ilmaga pääses Carina Mia sellest ebamugavast protseduurist.  Küll aga kimbutas Carinat üks teine Kanaaridele omane ilmanähtus, mis talle ei meeldi - see on tuul. Õnneks oli reisi lõpuks tal see hirm kadunud.
Gran Canarial oli merevesi soe ja  kange soov oli vette minna.  Igaks juhuks ma siiski  ujuma ei läinud. Märjana ja tuulise ilmaga on kerge saada rinnapõletikku ning samuti on lapsele mõeldamatu anda meresoolast rinda. Rinnapiim on asendamatu toit beebile reisi ajal. Emal on mugav ja beebil on hea turvaline tunne. Peitsin ennast ja last rätiku alla ning laps sai rahulikult kõhu täis söödud.
Kuigi soe ilm on beebile hea, siis tugeva päikesekiirgusega riskida ei tasu. Lapsele määrisin SPF 45 + kreemi nahale, et ta ei saaks päikesepõletust. Kuigi Carina Mia päevatekk asus päikesevarju all, siis  käelabad said siiski natuke liiga palju päikest. Beebide nahk on õrn ja pole päikesega harjunud.Arvasin, et kätele kreemi ei  tasu panna, kuna beebidele meeldib käsi suhu toppida ja nii võib ta ka kreemi süüa. Õnneks midagi hullu ei juhtunud ja juba järgmisel päeval oli väike punetus tagasi tõmbunud. Kokkuvõttes nii lapsele kui mulle reis meeldis. Oli mõnus vahelduseks kodurütmist põgeneda ja sooja ilma nautida. Lapse isa küll väga igatses meid, aga ta sai vähemalt paar ööd mõnusalt kaua magada.

Kiku