Reklaam sulgub sekundi pärast

KUHU MINNA PEREGA KUI soovida võrratuid maitseelamusi?

Minu esmakordne kokkupuude 22 Family Restoga oli sel kevadel tänu ühele Soome ajakirjanikule, kes soovis jagada oma vaimustust sealsete roogade maitsete ja serveeringute osas. Kui temale sai osaks südamlik ja professionaalne teenindus ning tipprestorani tasemel maitseelamus, arvas ta, et minagi peaksin seda üsna hiljuti avatud restorani kindlasti külastama minema.


Viisin end läbi Facebooki 22 Family Resto tegemistega kurssi ja otsustasin end ise külla kutsuda, sest tõepoolest – imeilusad toidufotode postitused, põnevad gurmaanidele meeltmööda eriüritused ja õdusalt mõjuv sisekujundus tekitasid soovi ise sellest kõigest osa saada ning oma muljeid ka teistega jagada.

Linnaäärne, samas maalähedane

Meie pealinnas on viimastel aastatel palju uusi ja omanäolisi söögikohti avatud ning üheks trendisuunaks on olnud oma maitseelamusi pakkuvate restoranidega südalinnast oluliselt kaugemale kolida, mille üheks eeliseks on suuremad ruumid ja linnamürast vabad väliterrassid. 22 Family restosse sisse astudes võluski mind esmalt ruumikas ja avar planeering. Minu pilku haaras kohe nii avatud köök kui baar, millel ilutses uhke joogivalik. Meeldiva rütmiga oli eraldatud osa laudu, mis pakkusid einestamisvõimalust erineva suurusega seltskondadele, ning ka lastele mõeldud mängumaa. Maaläheduse tunde tekitas nii sisekujunduses kui serveerimisnõudes kasutatud ehe puit, mis, nagu hiljem selgus, oli ühe kunagise talumaja osa...

Millise külastaja maitseootuseid täidetakse?

Vestluses peakoka Roman Sokalskiga selgus, et restoranis on nii hooajaline põhimenüü, ja muidugi ka päevapakkumised, kuid eriliselt on neil õnnestunud oma külastajaid üllatada õhtuste gurmeeüritustega nagu näiteks Gurmee Kalasaak. Niisuguse gurmeeõhtusöögi puhul tuuakse spetsiaalselt selle ürituse jaoks lennukiga kohale vahel isegi kuni 50-kilone kala (näiteks tuunikala või värske haikala), millest külaliste ees erinevaid roogasid valmistatakse. Seejärel saavad osalejad ise endale sobivaima roa valida ja endale kõiki neid maitseelamusi lubada. Oktoobris näiteks leidis terve kuu vältel aset Silmudefestival, kus tooraineks olid Narva jõe silmud ja õrnemast õrnem Peipsi järve lutsumaks. Eriüritused jätkuvad ja huvi korral leiab informatsiooni restorani Facebooki lehelt.

 

Millega lasime end kostitada?

Toitude valimisel leppisime kokku, et maitseme kõige populaarsemaid põhimenüü roogasid, mille valmimist, muide, saab saalis oleva suure teleekraani kaudu jälgida. Samuti saime vestelda restorani sommeljee Nikolai Rajevskiga, kes andis meile nõu sobivate joogikoosluste teemal. Nimelt on 22 Family Resto eriline ka oma joogivaliku poolest – restorani joogikaarti on valitud enam kui 60 erinevat Belgia käsitööõllede nimetust, mille kohta on saalis töötavatel sommeljeedel väga sügavad teadmised ning äärmiselt lai silmaring, hõlmates ka ajaloolisi fakte. Mekkisime nii mõndagi ja üllatusime nii maitsete kui ideaalse sobivuse osas valitud roogadega. Pooleaastase tegutsemisaja jooksul on restoranil koguni välja kujunenud oma tänulik klientuur Belgia õlle gurmaanidest. Joogikaardist hõlmab osa ka unikaalne veinivalik, mida tellitakse otse tootjatelt. Veine ja õllesid on võimalik kohapealt kaasa osta. 

 

Meie roogadeks olid:

Skumbria-carpaccio: skumbria, marineeritud sibul, must leib, norilehed 9 €

Burger22: kodune kukkel, angusepihv, marineeritud sibul, Cheddari juust 12 €

Hiidlest, spargel, harilik roheline hernes, palsamikaste 15 €

Šokolaadi-fondant22 6 €

Tiramisu22 5 €

 

 

Miks külastada 22 Family Restot?

* Maitsvad ja eriliselt kaunilt serveeritud toidud kutsuvad ka teisi valikuid proovima.

* Tekkis vastupandamatu soov eriürituse emotsioonist ja maitsetest osa saada.

* Suurepärane lastele mõeldud mänguala võimaldab seal kohtuda sõbrannadega, kes veel väikelaste emad.

* Meeldiv ja mugav olemine, mida pakkus uhke, aga samas ka maalähedane sisekujundus ja särav pererahvas, kes ilmselgelt oma tööd armastab.

22 Family Resto

 22Resto

Meistri 22, Tallinn

www.22resto.ee

Kontakt: +372 5343 9329, [email protected]

  

Külas käisid Buduaarist Krista Maldur ja fotode autor Meriliis Krais