Reklaam sulgub sekundi pärast

KUI KAUA NOHU kestab?

Sügishooaeg on käes, ilmad on muutunud jahedaks ning külmetushaigused liiguvad ringi. Isegi siis kui sa toitud tervislikult ning pead oma elustiili laias laastus igati kiiduväärseks, ei ole ka sina kaitstud kõige levinuima nakkushaiguse eest, milleks on nohu.

Sügishooaeg on käes, ilmad on muutunud jahedaks ning külmetushaigused liiguvad ringi. Isegi siis, kui sa toitud tervislikult ning pead oma elustiili laias laastus igati kiiduväärseks, ei ole ka sina kaitstud kõige levinuima nakkushaiguse eest, milleks on nohu.

Nohu ehk nina-neelupõletik on ülemiste hingamisteede viiruslik nakkushaigus, millesse täiskasvanud inimesed nakatuvad keskeltläbi kahel kuni kolmel korral aastas, lapsed aga isegi kuni tosin korda aastas.

Kui kaua aga nohu kestab? 

Tavaliselt kestab nohu seitse kuni kümme ööpäeva, ent teatud sümptomid võivad kesta isegi kuni kolm nädalat. Üldjoontes võib nohuga kaasneda ka kurguvalu, köha, palavik ning tundlikkus kõrvades.

Nohu otseselt ravida ei saa, see tuleb organismil lihtsalt läbi põdeda, ent siiski on teatud ravimite abil võimalik sümptomeid leevendada.

Allikas: mayoclinic