Reklaam sulgub sekundi pärast

KUI NAINE TEENIB ROHKEM – sõna on meestel

Kas meest häirib, kui naine temast edukam on? Kas on oluline, kelle kanda on maksud või kes tasub restoraniarve? Sõna on meestel.

Mitte keegi meist ei kurda, kui partner palgapäeval koju rohkem raha toob. Kui aga mehe sissetulek naise omast tunduvalt väiksem on, siis on see tema jaoks paras väljakutse, sest ühiskondlikud normid näevad ette, et peres on mees see, kes leiva lauale toob. Women's Health uuris meestelt, kuidas selline olukord neile mõjub.

"Sellel pole meie jaoks tähtsust"

Töötame mõlemad sama ala peal, kuid mu naine teenib minust rohkem. Ta tegutseb valdkonnas, mis on palju tulusam. Erinev sissetulek ei ole meie jaoks probleem. Teenin piisavalt, et ennast ülal pidada ja ei sõltu rahaliselt temast.
- Chris

"See häirib mind, kuigi ei tohiks"

On hetki, kus mind häirib, et mu naine minust rohkem teenib. Tean, et ei peaks sedasi tundma, aga ma ei saa sinna midagi parata. Olen pärit perest, kus mees oli põhiline leivateenija ja ilmselt olen alati eeldanud, et see on ainuõige perekonnamudel. Jah, see on küll vanamoeline, aga mind häirib minu väiksem sissetulek. Ma ei pane seda talle siiski pahaks. Ta on oma töös suurepärane ja väärt teenima rohkemgi kui praegu.
- Darren

"Mu naine on ambitsioonikas, mina mitte"

Mu naine teenib minust oluliselt rohkem ja mul pole mitte midagi selle vastu. Ta on väga ambitsioonikas, aga mina töötan põhimõtteliselt vaid sellepärast, et pean. Kui kunagi pere loome, siis oleme arutanud, et ma võiksin jääda koduseks.
- Matt M.

"Ta on selle ära teeninud"

Ma olen oma abikaasa suurim fänn. Minu meelest on see imetore, et ta minust rohkem teenib, sest ta on selle ära teeninud. Meil on erinevad ametid ja tema omaga kaasneb palju rohkem stressi kui minu omaga. Mind ajab hoopiski vihale asjaolu, et temaga koos töötavad mehed teenivad sama töö eest rohkem raha.
- Matt G.

"Ise ma ju arstiks õppima ei läinud"

Mu naine on arst ja teenib tunduvalt rohkem raha kui mina. Enamasti ei ole see probleemiks, kuid kui on vaja teha suuri majanduslikke otsuseid, on tal suurem sõnaõigus kui minul. Ta ütleb küll, et me oleme võrdsed, seega ei heida ma talle seda ette. Vahepeal mind siiski häirib tema suurem sissetulek. Aga mina ju ei õppinud meditsiiniteaduskonnas.
- Tino