Reklaam sulgub sekundi pärast

KUI PALJU PEAB EESTIS TEENIMA, et kuuluda rikkaima 10% sekka?

Raha on teema, millest enamus väga rääkida ei taha, vähemalt oma palganumbrist kindlasti mitte, ent see, kui palju teised palka saavad, pakub huvi kõigile. Kui rääkida numbritest, siis põnev oleks teada, kui palju raha peaks Eestis teenima, et kuuluda rikkaima 10% sekka?

Raha on teema, millest enamik väga rääkida ei taha, vähemalt oma palganumbrist kindlasti mitte, ent see, kui palju teised palka saavad, pakub huvi kõigile. Kui rääkida numbritest, siis põnev oleks teada, kui palju raha peaks Eestis teenima, et kuuluda rikkaima 10% sekka?

Tööportaali CV Keskus andmetel polegi summad niivõrd suured, kui arvata võiks. Nimelt piisab, kui brutokuupalk on 2000 eurot ning juba võib öelda, et sa kuulud rikkaima kümnendiku sekka. Tõsi küll, Harjumaal tuleb siiski pisut rohkem teenida - täpsemalt 2250 eurot kuus ning Tartus ja Tartumaal näiteks 1800 eurot. 

Regioonide lõikes on erinevused küllaltki suured, mujal Eestis piisab, kui brutokuupalk on ligikaudu 1600-1650 eurot, mis Harjumaaga võrreldes on tunduvalt väikesem number.

Kui aga rääkida näiteks ametirühmadest ehk siis teisisõnu sellest, kui palju tuleks teenida, et kuuluda enim teenivate juhtide hulka, siis on esimese 10% sekka jõudmiseks vaja teenida juba 3000 eurot kuus.

Statistika pärineb Palgainfo Agentuuri, Eesti suurima tööportaali cvkeskus.ee ja partnerite poolt kaks korda aastas korraldatavast tööturu-uuringust, millesse annab panuse enam kui 13 000 töövõtjat üle Eesti.