Reklaam sulgub sekundi pärast

Kui palju sa tegelikult toataimedest tead?

Inimorganism vajab normaalseks toimimiseks enda ümber loodust ning taimi. Toataimed annavad meile energiat ning nad on ka osa ruumikujundusest. Toataimi on Euroopas kasvatatud keskajast alates.

[email protected]

Inimorganism vajab normaalseks toimimiseks enda ümber loodust ning taimi. Toataimed annavad meile energiat ning nad on ka osa ruumikujundusest.

Toataimi on Euroopas kasvatatud keskajast alates. üheks esimeseks toas potitaimena kasvavaks taimeks oli Vahemere rannikuäärsetelt aladelt pärinev lõhnavate hallikate lehtedega poolpõõsas rosmariin. Usuti, et ainuüksi rosmariini olemasolu peletab eemale haigused ja aitab kurja silma vastu.

Valgus

Toataime eluks on valgus esmatähtis tingimus. Kuigi inimsilmale võib tunduda ruum piisavalt valge, jääb taimele valgust väheseks, taim hakkab nälgima vaatamata sellele, kui rikkalikult me teda kastame ja väetame. Vähesesse valgusesse asetatud taimed venivad pikaks, lakkavad õitsemast, muutuvad haigustele ja kahjuritele vastuvõtlikuks, puitunud taimedel varisevad rohelised lehed. Meie oludes kannatab enamik taimi talvel valguse puuduse all, seepärast tuleks nad aknale võimalikult lähedale tuua, pesta puhtaks akna klaasid ning lükata päevaks kardinad kõrvale.

Temperatuur

Teine taime eluks väga tähtis keskkonna tingimus on õige temperatuur. Suvel on taimede kasvamiseks soojust enam-vähem parasjagu. Probleeme võib tekkida kütteperioodil, mil sügis-talvisel pimedal ajal mõned toataimed vajaksid puhkeperioodi, mil nad ei kasva, temperatuur peaks siis olema 6-10