Reklaam sulgub sekundi pärast

KUI TIHTI PEAKS tegelikult juukseid lõikama, et need paremini kasvaks?

Ilmselt on nii mõnigi meist sattunud korduvalt nõuande otsa, kus soovitatakse juukseid lõigata piisavalt sageli, et need terved ja elujõulised püsiksid. Aga kui sagedasti tegelikult juukseid piirama peaks? Kas iga kuue nädala tagant nii nagu osad juuksurid väidavad?

"See, kui tihti juukseid lõikama peaks, sõltub konkreetse inimese juuksetüübist ja nende pikkusest," rääkis ajakirjale Marie Claire'i juuksur Julia Olofsson. 

Olofsson soovitab pikkade juustega inimestel käia iga kümne nädala tagant sentimeetri võrra kiharaid piiramas. "Niimoodi vabaned õhukestest, katkevatest ja kulunud juustest ning need saavad elujõuliselt edasi kasvada," soovitas ta. 

Lühemad juuksed vajavad piiramist tihemini - iga nelja või kuue nädala tagant. Keskmise pikkusega kiharad vajavad lõikust iga kuue või kaheksa nädala tagant. 

Kui lasta juustel liiga pikalt kasvada, teed endale hoopis karuteene. Nimelt tuleb pikemat vahet jättes lõigata juuste otstest tõenäoliselt rohkem ära, seega töötab see eesmärgi vastu. Kui värvid juukseid või kasutad tihti sirgendajat/fööni, peaksid juukseotsi lõikama veelgi tihemini, kuna need kahjustavad juukseid ja muudavad need hapramaks.