Reklaam sulgub sekundi pärast

KUI TUHKATRIINU kingake ei mahu jalga ehk elu suure kinganumbriga

Tuhkatriinud ja printsessid, kellel olid muinasjuttudes ilusad väikesed jalakesed, on jäänud eelmisesse sajandisse. Tänapäeva printsessidel on lubatud kanda vähemalt nr 40 kingi.

Eestis ei ole kuigi tavaline, et naise kinganumber on suurem kui 40. Hollywoodis aga leidub suure jalaga naisi väga palju ning jalanumber 40 on tavapärane isegi lühematel naistel. Näiteks 160 cm pikkuse Scarlett Johanssoni jalanumber on 40 ning 169 cm pikk Angelina Jolie kannab samuti seda numbrit kingi. Sandra Bullocki jalanumber tema 171 cm pikkuse juures on lausa 40,5. Suure jalanumbri poolest on kuulus ka Paris Hilton, kes on meedias korduvalt kurtnud, kui ebamugav on elada suurte jalgadega. Paris, kelle kinganumber on 41,5, tunnistab, et suur jalg segab tal kanda mitmeid kingamudeleid, mis talle väga meeldivad. Sama jalanumber on ka tennisekaunitar Maria Sharapoval ja näitlejanna Uma Thurmanil. Neile jäävad vaid ühe numbriga alla modell Heidi Klum, seltskonnastaar Khloe Kardashian ja modell Kendall Jenner, kes kannavad nr 40,5 kingi. Kuna moetööstus armastab pikki modelle, siis käib sellega kaasas ka suurem jalanumber. Nii on paljud moemärgid just viimasel aastakümnel hakanud tootma ka suuremaid naistekingi. Naiste jalanõusid kuni 42 suuruses jalale pakuvad näiteks Prada, Dolce & Gabbana, Givenchy, Gucci ja Lanvin. Tänu sellele leiab sobivad kingad ka endine modell Tyra Banks, kelle jalanumber on 42. Kust aga ostab oma kingad supermodell Elle MacPherson, kes kannab nr 42,5 kingi, on kahjuks teadmata. 

Suur jalanumber pole asi, mida häbenema peaks, aga vaatamata sellele tekitab see naistele palju ebamugavust, sest meeldivaid kingi on raske leida. Õnneks pakub internetiavarus laiemaid võimalusi ka suurema jalaga kaunitaride jaoks. Facebookis on moodustatud ka Eesti naiste grupp „40 ja suuremad jalanõud”, kus on enam kui 6700 liiget. Eks ikka selleks, et vahetada infot, kust leida sobivaid jalanõusid. Näiteks bränditoodete kaubamaja Yoox.com pakub jalanõusid naiste jalasuurusele kuni 42 ning võimalust need tasuta tagasi saata, kui selgub, et jalanõud siiski ei sobi. Trendikaid naiste jalanõusid jalanumbrile kuni 46 leiab Nordstrom.com lehelt, ka Ninewest.com pakub kena valikut jalatseid kuni nr 44 jalale.

Uurisime Buduaari Facebooki kommuuni vahendusel Eesti naistelt, mis tunne on elada suure jalanumbriga: 

Marileen, nr 42: Olen ju ka naine ja soovin ilusaid kingi!

Minu kinganumber on 42, aga on veel palju naisi, kelle jalanumber on suurem. Kingapoes on lihtne käia. „Tere, kas teil jalanõusid naistele 42 ja suuremaid on?” Tavaliselt saad eitava vastuse. Sind vaadatakse pealaest jalataldadeni, et miks sa nii suurt naiste numbrit otsid, 41 on ju kõige suurem. No sorry, aga mulle ei lähe 41 jalga. Samas ma olen ju naine ja sooviks ka ilusaid kingi, mis on naistele mõeldud.  

Aastaid tagasi soovisin osta rulluiske – proovisin naiste kõige suuremat numbrit, aga ikka oli väike, seejärel suunati mind meesteosakonda, aga meeste ja naiste rulluisud on ju erinevad. Peale aastast otsimist ja ladude tagaruumides käimist sain endale ilusad heledad naiste mudeli rulluisud. Oi, kui õnnelik ma olin! Naine, kellel on väike jalg, ei saa sellest õnnest aru, sest tema läheb poodi ja ostab lihtsalt jalanõud, mis meeldivad, mitte need, mis jalga lähevad. Paljud suure jalanumbriga naised käivad meesteosakonnast ostetud botastega ja baleriinadest ning kingadest võib ainult unistada. Nüüd, aastaid hiljem, kui need Facebooki grupid on tehtud, siis on hakanud liikuma ka ilusaid naiste jalanõusid ja odavama hinnaga. 

Marielle, nr 42,5: Head jalanõud kannan ribadeks!

Jalanõude valik on väga kesine ja kui on midagi ilusat, siis on see väga kallis. Suurejalgsete probleem vähemalt minu kogemuste põhjal on see, et suurem king kulub kiiremini. Meil pole varianti kanda iga päev erinevaid jalanõusid, sest poelettidel pole sobiva hinna ja erilise disainiga jalanõusid. Peab kandma seda, mis on, ja kui ei ole, siis selle viimasegi paari kandma ribadeks. Olen tänulik, et mu jalg pole suurem kui 42, sest ma ei kujutaks ette, kui peaks leidma nr 45 jalale kingi. See number on täiesti olematu. Mitte, et see häbiasi oleks. Loomulikult mitte! Pole valida antud, mis suuruses jalgu tahan või mis värvi silmi. Loodan, et tulevikus paraneb jalanõude valik ja inimesed on natukene vastutulelikumad selles osas, mis puutub internetis müümisse või maaletoomisse. Tuuakse väikeseid numbreid, mis rohkem müüvad. Mõni suurejalgne võiks võibolla osta endale kümme paari, kui oleks valikut?!

Rita, nr 43: Leotasin viinaga kingi suuremaks…

Veel kümme aastat tagasi oli suur probleem jalanõude leidmisega. Mäletan, et lõpetasin ülikooli ja kingad, mille lõpuks leidsin, olid ikkagi number väiksemad. Venitasin neid igal õhtul kodus viinasokke kandes ja nii mitu nädalat. Õnneks oli korralik nahk ja venis jala järgi parajaks ning kannan neid kingi siiani. Lahtiseid stiletosid pole ma üldiselt kunagi kandnud, kuna see toob eriti esile, et jalg on suur. Kuna olen ka päris pikk, siis väga ka ei vaja pikkust juurde ja kannan palju tossusid ja madalaid kingid. Umbes pooled jalanõud olen viimasel ajal ostnud meesteosakonnast, kuna tegelikult tehakse ka meestele praegu väga edevaid ja värvilisi jalanõusid, mis sobivad ka naistele.

Kas suur jalanumber on ka sulle mureks või oled alati endale sobivad jalanõud leidnud?

Ilumunud ajakirjas Buduaar