Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS ÄRA TUNDA oma hinge värv?

Kui üks  värv sind seletamatul põhjusel väga võlub, võib sellele leiduda kindel seletus – tegemist on sinu hingevärviga.  Kuidas ära tunda oma hinge värvi ning kuidas võib sellest teadlik olemine muuta su elu?  

Alternatiivravi- ja maagiahuviliste kogunemise, Kolmanda Silma Festivali hubases puhkeruumis juttu vestes küsib valguskanaldaja Helve Pärna ühtäkki minult, kas ma lillat värvi kannan? „Jah, vahel ikka,“ vastan kergelt kaalutleval toonil ning uurin, miks ta seda pärib. „Su hinge värv on lilla,“ ütleb Helve, mispeale tekib mul kohene äratundmine ja sisemine rõõm – tõepoolest on mind erinevad lillad toonid läbi aastate mingil müstilisel moel enda poole tõmmanud. Seepeale tärkab ka kolleegis huvi, mis on tema hinge värv ning Helve vastab, et kollane: „Sind kirjeldavad lilleaasad ja päikesemaa,“ lausub Helve Kristiinale, kes viie päeva pärast kohvrid pakib ja Austraaliasse põrutab. Kuidas Helve seda näeb, mis värvi on kellegi hing ja mida see täpsemalt tähendab?

„Hinged kehastuvad maale teatud hingede kogukondade kogumitest, ja need kogumid on värvidega seotud sagedused. Ühel värvil võib olla väga palju eri nüansse. Mis värvikogumist on hing planeedile Maa tulnud, see sagedus on tema hingevibratsioonis n-ö kõige-kõigem,“ täpsustab Helve ning lisab, et kui end selle värviga seostada, saab end sinna sagedusse taas tõsta. Ehk teisisõnu: kui kanda ja ümbritseda end oma hingevärviga, mediteerida selles värvis ja hingata antud värvi enda sisse,  saab elu ja enesetunnet paremaks muuta. Helve näeb värve  läbi kanalduse. Kui  ta hakkab kanaldama, kohtub ta inimese kõrgema minaga ja silme ette ilmuvad värvid, mida ta näeb läbi kolmanda silma. Vahel märkab naine, et inimene on üleni teatud värvusega kaetud, teinekord langeb kellegi peale aga spekter. Kui hing on kõrgsageduses, läheb infokiir üles ning samal ajal tunneb inimene end nagu kodus – tal on mõnus olla ja ta on hoitud. „Kui hakkad tegelema oma hinge põhivärvusega ja nende värvidega, mis on ligilähedased, puhastub ära üleliigne info. Näiteks lapsepõlvest talletunud negatiivsed tunded – hingevibratsiooni värvus aitab sellel energial puhastuda,“ teab Helve.

Hinge värvi ei tasuks ajada segamini aura värviga, mis võib elu jooksul muutuda; esimene aga püsib kogu elu vältel reeglina sama. Kuigi harva võib see ka muutuda – seda siis, kui hing on oma võimsa missiooni siin ilmas ära toimetanud. Näiteks kui keegi pääseb eluga raskest liiklusõnnetusest, võib hinge missioon selle eluga lõppeda. Sellistel juhtudel võib värv Helve sõnul muutuda teiseks, kuna hing võttis justkui uue elu.

Värvispekter on lõputu

Kui palju eksisteerib erinevaid hingevärve ja kas need värvid iseloomustavad konkreetselt ka kindlat tüüpi inimesi? Kas näiteks õelad ja kadedad on musta värvi hingega ning mis värvi on väga heasüdamlike ja siiraste inimeste hing? Helve sõnul leidub lõputul hulgal erinevaid hingevärve ja nendega liituvad väikesed nüansid, mida inimsilm füüsilisel kujul ei hoomagi. Musta värvi hinge ei ole Helve kunagi näinud, küll aga on ta täheldanud kahel lapsel hästi kirgast tooni ja sädelevat valget, mis helgivad nagu lumi. Sel juhul on tegemist olnud väga puhta vibratsiooniga, millest õhkub armastust. Kui keegi on kuri ja negatiivne, on sellise hingevärvusega inimesel väga keeruline siin maailmas eksisteerida, kuna ta ei mõista madalsagedusest tulenevat informatsiooni. Kõige intensiivsema ja tugevama energeetikaga on Helve sõnul oranži värvi hinged, kellele on omane kõige teadmine – inimesed jäävad nende arusaamasid ja teadmisi kergemini uskuma. „On ju ka paljudele pühakutele – nagu näiteks Buddha – kujutatud selga just oranžid riided,“ tõdeb Helve.

Sarnane tõmbab sarnast

Sama värvi hinged tõmbuvad, kuna nad tunnevad kuuluvat ühte perekonda. Võib juhtuda, et näed kedagi selles elus esimest korda, kuid see inimene tundub seletamatul põhjusel väga tuttav. Põhjus võib peituda selles, et tegu on ühest vibratsioonist ja värvigammast hingedega. Helve soovitab sellistel juhtudel võtta jutu jätkuks üles värvide teema ja küsida teiselt, mis värv talle kõige rohkem meeldib. Tihti need kattuvad. Kandes värvi, mis ei ole kooskõlas hingega, võib inimene end koormata. Samuti ei soovita Helve kanda väga palju musta. Kuigi must võib olla kaitsev, blokeerib ta siiski ära infotulva, mis on inimesele vajalik. „Vähemalt aluspesu võiks olla hele või kuldne,“  ütleb Helve.

Haigustest priiks

Värvid mõjutavad meie elu väga palju. Värvidega saab Helve sõnul inimest ka haigustest tervendada. Helve usub, et ka vähki, mis on tegelikult koondunud energia tulv ehk kinni polsterdatud energia, on võimalik värvidega ravida. Kui inimesel on näiteks just oranži värvi vaja, võib tervenemine toimuda nii, et ta hakkab seda värvi hingama ning joob ja sööb kolm nädalat üksnes oranži värvi tooteid, nii et 70–80% menüüst koosneb vaid sellest värvist. „Magad oranžis, kannad oranži, võtad oranži vanni – nõnda on võimalik tihe blokeering ära eemaldada ja energia liikuma panna,“ räägib Helve.  „Tervendus läbi valguse, värvide mustrite ja helide on juba lähituleviku tervendusmeetod,“ on valguskanaldaja veendunud, kuid lisab: „Selleks, et meetod mõjuks, on vaja luua värviga teadlik kontakt ja võtta see värv vastu. Siis tekib organismis transformatsioon.“

Eestis on palju heledaid hingi

Helve, kes metsas käies puude ja taimedega suhtleb ning on muuseas ka haldjaid kohanud, usub, et muinasjuturaamatud on kanaldatud informatsioon – kõik haldjariigi lood on tegelikult kanaldus, mitte väljamõeldis. Tema enda hingel on kuldne vibratsioon ning kuldne värv on teda juba lapsepõlvest saadik paelunud. Iga kord, kui ta näeb midagi kuldset, tekib temas eriline emotsioon – see ongi märgiks, et tegu on sinu värviga. Paljud inimesed on Helve sõnul mattunud igasuguste häirivate emotsioonide alla, nii et neil on oma hingevärve raske märgata ja ära tunda. Teadjanaine soovitab värvidega kõneleda ja kontakti luua. Kui mõni värv kõnetab, tasub seda endasse hingata ja rõõmustada – sel juhul saab rakusüsteem värske laengu. Helve on kanaldanud inimestele värve nii Ameerikas kui ka Austraalias ning  ütleb, et eestlaste kõige levinum hingevärv on heleda vibratsiooniga. See tähendab, et siia on kehastunud palju kõrgsageduslikke hingi. Palju leidub ent siiski ka egotsentrilisust ja mõistuse aspekti, mis tuleb selles elus ära lahustada ja tervendada. „Mistahes värvusega heledaid hingi ühendab tohutu muusika ja looming,“ täpsustab Helve.

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar jaanuar - veebruar 2019.