Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS ESMASPÄEV TALUTAVAMAKS muuta?

Jälle on see kohal - esmaspäev. Kuidas see enda jaoks talutavamaks muuta? Mõnikord lihtsalt on esmaspäevad rasked - isegi kui naudid oma tööd. Melanhoolia võib tunda anda juba pühapäeval lihtsalt sellepärast, et sa ei soovi, et tore nädalavahetus otsa lõppeks.

Kas oled proovinud esmaspäeva hommikul lugeda midagi inspireerivat, näiteks kolumni või luuletust? See aitab laiendada mõtlemist ja tuletab meelde, et elus on ka palju muud kui ainult töö. Toome teieni neli näpunäidet, kuidas esmaspäev enda jaoks talutavamaks muuta.

1. Alusta uue nädalaga juba pühapäeval

Koosta uue nädala jaoks nimekiri ja kriipsuta sealt juba mõni asi maha. Käi näiteks toidupoes ära, maksa arved ära, loe e-mailid läbi jne. Sedasi saad uuele nädalale toreda alguse ja tunned, et asjad on kontrolli all. Kuid ära unusta ka puhata. Nädalavahetusel on kasulik tööst taastuda. Kui kogu aeg endale tegevusi korraldad, on raske lõõgastuda. 

2. Lae energiat hommikuse liikumisega

Jooga või kõndimine, venitamine või ujumine. Ükskõik milline liikumine annab energiat. Kui hommikune trenn tundub vastuvõetamatu mõttena, siis pea meeles, et tavaliselt harjub inimene ruttu. Kasvõi asjaolu, et kõnnid tööle, annab sulle energiat.

3. Valmista hea õhtusöök

Valmista esmaspäeva õhtul maitsev õhtusöök ning lõõgastu hea veini seltsis. Sedasi on sul midagi, mida oodata.

4. Koosta nimekiri asjadest, mille üle sa tänulik oled

Positiivne mõtlemine on kasulik. Tee kasvõi proovi. Mõtle, mida toredat leiad käesolevast hetkest või mille üle oled tänulik. Väikestest asjadest kasvavad suured ideed. Pane õhtul kirja kolm kuni viis asja, mille üle täna tänulik oled. 

 

allikas: Inc