Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuidas hoida huuled niisutatud

Kuivad ja lõhenevad huuled tõmbavad tähelepanu nii värvituna kui ilma. Parim on nende tekkimist ennetada.

Kuivad ja lõhenevad huuled tõmbavad tähelepanu nii värvituna kui ilma. Parim on nende tekkimist ennetada.

Püüa huuli mitte limpsida. Tuuline ilm kuivatab huulenahka. Samuti hoidu ülimalt isuäratavate huuleläigete kasutamisest. Need meelitavad veelgi enam keelt huultele. Lõhna- ja maitseained ilutoodetes võivad samuti huulepinda kuivatada.

Kanna alati niisutavat huulepalsamit endaga kaasas. Hea palsam on looduslik, sisaldades jojobaõli, E-vitamiini ja mesilasvaha. Nii suvel kui talvel vali huulepalsam, millel on SPF 15 päikesekaitse.

Kasuta niisutavat huulepalsamit huulepulga alla. Nii on lihtsam kanda huulemeiki peale ja huuled saavad niisutust ka siis, kui huulepulk on huuli kuivatavate koostisosadega.

Kui oled üks neist, kes huulenahka pidevalt närib, siis tea, et see on seotud närvidega. Lõõgastu ja mõtle järele, kui hirmus vaatepilt see on, kui sa ise enda küljest nahka hammustad. Huulenahale võib see tekitada trauma.

Kanna ööseks eriti rikkalik huulepalsam huultele. Nii ärkad mõnusalt pehme musiga üles.

Joo vedelikke nii palju kui jaksad. Tee järgmine test. Joo vähemalt 1,5 liitrit vett päevas kahe nädala jooksul. Ja vaata, kas huuled muutuvad kenasti niisutatuks.

Kui sööd toitu, millel on keha kuivatav toime, nagu näiteks soolakrõpsud, siis jälgi, et toidujäänused huultele ei jääks. Sool huule pinnal muudab naha kuivaks ja pragunevaks.

Suure tuulega peida huuled salli sisse. Ka aitab huuli hoida nina kaudu hingamine.

Kasuta vana hambaharja, et huultele mõnus koorimisprotseduur teha. Selleks sega kokku mesi ja suhkur ning tee õrnu ringjaid liigutusi huule pinnal. 

 

Hea lugeja, millist nippi kasutad sina, et huuled tervena hoida?

 

Mari OJasaar