Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuidas hoolitseda näonaha eest sügisel?

Varsti saabuva talvekülma eest tuleks näonahka kaitsta isegi siis, kui nahal esmapilgul midagi viga polegi. Päike on suvel meie naha kuivaks teinud ning sügisel peame seda hoolikalt niisutama. Tavaliselt on nahk sügisel kuivavõitu. Mis kõige olulisem- nahk vajab igapäevast puhastust, nii hommikul, kui ka õhtul.  Puhastamine aitab eemaldada surnud naharakud ning ei lase vistrikel tekkida.

[email protected]

Varsti saabuva talvekülma eest tuleks näonahka kaitsta isegi siis, kui nahal esmapilgul midagi viga polegi.

Päike on suvel meie naha kuivaks teinud ning sügisel peame seda hoolikalt niisutama. Tavaliselt on nahk sügisel kuivavõitu. Mis kõige olulisem- nahk vajab igapäevast puhastust, nii hommikul, kui ka õhtul. Puhastamine aitab eemaldada surnud naharakud ning ei lase vistrikel tekkida.  Iga päev peab kasutama ka niisutavat kreemi. Kui teete näomaski, valige niisutav näomask. Kindlasti tuleks nahast eemal hoida intensiivse toimega ja kuivatavat alkoholi sisaldavad hooldustooted. Ka kortse silendavad tooted tuleks hetkel unustada, need koormavad nahka ning mõjuvad sellele ärritavalt.

Sügisel on kanavarbad kerged tekkima, seda aitavad ära hoida päikeseprillid. Samuti kasutage niisutavat silmaümbruskreemi. Silmade ümbruses pole rasunäärmeid ning sellepärast kuivab seal nahk eriti kiiresti. Silmade ümber paiknevat nahka pole soovitav koorida. Kasutage selle asemel näiteks niisutavat geeli. Silmade ümber tekivad sügisel tihti ka tursed. Neid saab hästi ravida kummelikompressiga. Jahutage ära kummelitee kotike ning asetage silmale.

Sügisel võib nahale pakkuda ka ultraheli, nahastimulatsiooni või soft laserit.

Nahka saab muidugi hõlpsalt hooldada ka kodus. Kodusteks hooldusteks sobivad väga hästi kõik seerumikuurid. üks kuur võiks kesta umbes 10 päeva.

Kuna kreemid sisldavad tavaliselt mingil määral vett ning miinuskraadide juures kipuvad näos jäätuma ja niimoodi nahka rikkuma, oleks parem variant soetada hoopis
nahka toitev õli. Väga hea on näiteks avokaadoõli. Kord nädalas tuleks teha ka sügavpuhastav mask. Jumeka ilme saamiseks kasutage aga porgandiõli.

Toitumise poolest peaks erilist rõhku panema sügisel C- vitamiinile. C- vitamiin kaitseb immuunsüsteemi. Probleemse naha korral pange aga rõhk A- vitamiinile.