Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuidas iga toidukorraga kaloreid vähendada?

Teaduse skeem on lihtne: süües vähem kaloreid, kaotad kaalu. Tundub ju lihtne? Teisest küljest, kui iga päev pead arvutama iga suhupistetud kalorit, muutub see väga tüütuks. Parem harjuta endale sisse paar nippi, millega on lihtne igast toidukorrast juba eos välja jätta kaloreid!

Teaduse skeem on lihtne: süües vähem kaloreid, kaotad kaalu. Tundub ju lihtne? Teisest küljest, kui iga päev pead arvutama iga suhupistetud kalorit, muutub see väga tüütuks. Parem harjuta endale sisse paar nippi, millega on lihtne igast toidukorrast juba eos välja jätta kaloreid!

* Tee kõik kastmed ja dipikastmed maitsestamata jogurti või lahja hapukoorega! Sa isegi ei kujuta ette, kui salakaval võib olla ühe maitsva kartulisalati hapukoore-majoneesi kaste, kui on kokku segatud rammusad tooted.

* Kasuta toiduvalmistamisel oliiviõli! Eelistades toidutegemisel (praadimisel ja salatites) oliiviõli, oled teinud tervisliku valiku ja säästad seeläbi ka kaloreid.

* Vaheta kartulikrõpsud porgandi ja lillkapsa vastu! Tee juurde hästimaitsestatud dipikaste maitsestamata jogrtist, lisa veidi tilli ning tervislik suupiste õhtuseks telekaõhtuks on olemas.

* Eelista koorejäätisele mahlapulka. Sellist valikut tehes on sul luba maiustada lausa kahe mahlapulgaga.

* Kui šokolaad, siis tume! Vahel tuleb kõigil ette magusaisu ning see pole patt. Natuke šokolaadi võib tervisele ka kasulik olla. Eelistades tumedat šokolaadi, saad esiteks vähem kaloreid ning see on kasulik ka südamele ning tõstab hea kolesterooli taset veres.

* Joo kohvi lahja piimaga. kui tahad vähem kaloreid, väldi rammusat 20% kohvikoort ning harjuta ennast kohvi jooma lahja piimaga.

* Unusta limonaadid ja teised magusad gaseeritud joogid. Tee endale parem gaseeritud sidruniveest ise limonaad, lisades maitseks juurde ka päris sidrunit.

* Ära pane supile hapukoort. Supp maitseb hea ka ilma selleta. Lisa parem tilli, murulauku või mõnda teist rohelist maitseainet.

* Kana süües võta alata ära rasvane kananahk. Seal on peidus palju kaloreid. Ka teiste lihatoitude juures püüa vältida nähtava rasva söömist ning eelista alati tailiha. 

* Väldi leivakattena võid. On ka teis alternatiive – näiteks sinep, lahja majonees, lahjad määrde- ja toorjuustud. Või mis veel parem, jäta kate leivale üldse panemata.

* Eelista rukkileiba. Püüa vältida nisutooteid ja saia. Järgmine kord, kui lähed poodi, uuri leivapakke ning märkad ka ise, et igalt viilult on võimalik kokku hoida hulk kaloreid, kui eelistad õiget teraviljatoodet.

* Eelista kuiva valget veini. Tegemist on lahja alkoholiga, mis ei anna palju kaloreid ning saad peol ka naeratada, ilma et hambad punased oleksid (näiteks punasest veinist). Kindlasti ära tarbi õlut, siidrit ning kanget alkoholi, kui soovid kokku hoida kaloreid. Näiteks (12 cl) valget veini annab 90 kcal, samas üks pits (4 cl) viina annab 90 kcal, üks pits likööri (4 cl) 100–120 kcal ning üks purk õlut/siidrit (0,5 l) lausa 150–200 kcal.


KOLM KULDREEGLIT

• Igaks toidukorraks varu piisavalt aega, et saaksid toitu nautida ning korralikult läbi mäluda.
• Võta pigem väike ports tihedamini, kui suur kogus harvemini. Ideaalis on päevas kolm põhitoidukorda ja kaks oodet – lõuna- ja õhtuoode. Püüa vältida sellist stiili, et on näiteks kaks korda päevas väga suur portsjon.
•  Ära söö neli tundi enne magamaminekut.

 

Buduaar Shopping