Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS KALLIMAGA SEKSIST rääkida?

Oma kallimaga avameelselt seksist rääkimine võib paljude jaoks keeruline olla. Oma eelistustest või enda jaoks ebameeldivatest asjadest ei julgeta tihtipeale rääkida.

Kui kallimaga ei julgeta rääkida oma seksuaalsetest eelistusest või sellest, mis voodis erutab ja mis mitte, siis veelgi raskem võib olla partnerile tagasiside andmine. Ajakiri Prevention pani kokku nõuanded, kuidas rääkida partneriga seksiga seotud asjadest.

Kallim pole huvitatud oraalseksist

Ettepanek oraalseksiks võib olla keeruline, nagu ka selle tegemine, kui see partnerile huvi ei paku. Kui kallim ei soovi oraalseksi teha, ei tohiks seda talle peale suruda. Suuseksi võib proovida asendada sarnase stimulatsiooniga nagu näiteks partneri rahuldamine õlitatud käega. Kui oraalseks iiveldama ajab, peaks eelnevalt põhjalikult pesus käima. Tasub proovida ka erinevaid asendeid.

Tahan proovida ekstreemsemaid asju kui kallim

Kui üks tahab proovida erinevaid seksmänguasju ja poose, kuid teine soovib püsida tuttavas ja turvalises valikus, võib olukord üsna keeruline olla. Sellisel juhul võib esimene tunda, et ta ei saa proovida ja ellu viia asju, mis talle huvi pakuvad. Kui näiteks oled huvitatud BDSM-ist, võiks sellega tutvust teha koos partneriga. Tasuks juba alguses selgeks rääkida piirid, mille sees püsitakse. Sama asi kehtib ka seksmänguasjade kohta - räägi kallimale, mida sa proovida sooviksid ja tunne huvi, kas ta soovib neid koos sinuga katsetada.

Ma ei saa orgasmi

Orgasmi saamine võib olla raskendatud mitmel põhjusel. Seda võivad mõjutada näiteks stress, probleemid tööl, raskus erutuda, partneri kannatamatus või oskamatus. Orgasmi saamist võib proovida lihtsamaks muuta uute asjade proovimisega. Siinkohal tasuks partneriga rääkida, mis sind voodis erutab ja mis mitte. Kui probleemid jätkuvad, võib taustal peituda hoopis miskit muud, näiteks traumaatiline kogemus või häbitunne. Sellisel juhul tasuks pöörduda seksuaalterapeudi poole.

Ma ei tea, kuidas kallimale märku anda, et sooviksin seksi

Vahel juhtub nii, et üks tahab meeletult seksi, aga teine nagu ei saaks sellest aru. Sedasi võib juhtuda näiteks siis, kui üks tuleb töölt väsinuna koju ja teine on valmis puhanuna linade vahele hüppama. Olukord võib pöörduda õhtul, kui töölt naasnud partner soovib seksida, kuid nüüd on juba esimese isu kadunud. Kui segadus püsib, võib tekkida olukord, kus mõlemad soovivad samal ajal seksida, kuid nad pole kindlad, kas ka kallim seda soovib või mitte. Selliseid olukordasid on võimalik ennetada, rääkides avameelselt, millal sul seksiisu on.