Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS OMA SEKSUAALELU eest hoolt kanda? 6 nippi väikelaste vanematele

Elu on täis erinevaid faase, millega tuleb leppida. Laste sünd ja nende kasvatamine mõjutab väga olulisel määral paari omavahelist seksuaalelu. Nende 6 näpunäite abil võite probleemide teket ennetada.

1. Kui ootate perelisa, rääkige juba enne lapse ilmaletulekut seksiga seotud hirmudest, ootustest  ja mis võiks teie meelest toimida. Sama arutelu tasuks läbi käia ka siis, kui on tegu teise või kolmanda lapsega - pere olukord muutub iga lapse sünniga.

2. Kui seksist rääkimine on raske - see tekitab piinlikkust, stressi või te ei leia kuidagi rääkimiseks aega, siis saatke email või sõnum. Arutelu mõjutab olulisel määral see, milline on teise osapoole meeleolu. Harva on seksiga, või tegelikult ükskõik ka millise muuga, seotud jutt niivõrd oluline, et seda peaks tegema näiteks ööune arvelt. Kui asjaolud on aga koguaeg valed, siis tuleb midagi ette võtta. Kasvõi seksuaalnõustaja juurde aeg kinni panna.

3. Isegi kui teie vajadused on erinevad, ärge muutke teise soove ebaoluliseks. On teise suhtes väga julm, kui soovid kallimaga erinevaid asju, te teete kompromissi ja siis hakkad partnerit tema vajaduste tõttu kritiseerima. Halvimal juhul lähete lihtsalt riidu, selle asemel, et olla samas meeskonnas. Suhe ei tähenda, et peaksite koguaeg soovima samu asju, samas tempos ja samamoodi.

4. Mõtle hoolikalt oma vajaduste üle järele - kas on tõesti nii, et mingi igapäevane kodutöö on niivõrd tähtis, et sul pole kasvõi natukene aega diivanil kallima kaisus lõõgastuda? Sulle võib tunduda, et kogu aeg on käsil tuhat asja, mis on vaja nüüd ja kohe ära teha. Kuid selle asemel proovi lõõgastuda, see teeb head ka teie seksuaalelule.

5. Mõelge järele, kas võite viia sisse muudatusi, mis võivad teie seksuaalelule head teha. Kuidas saada natukenegi puhkust, kui peate öösiti lapsi kussutama? Kas saaksite näiteks magamistoa ukse lukku panna või osta voodi, mis ei krigise? Kui teil pole ühist aega, sest teie käigud on niivõrd erinevad, kas võiksite oma tihedast graafikust midagi ära jätta? Või ehk sobib teile seksi ette planeerimine? Mõelge koos loovaid lahendusi.

6. Leppige, et elus on erinevad faasid. Praegu on niimoodi, aga lapsed kasvavad ja elu muutub. Kõige olulisem on see, et väärtustate ühiseid hetki nii palju, kui hetkel võimalik on. See muudab uue elukorraldusega leppimise palju lihtsamaks ja ka seksuaalelule uue tuule sisse puhumise palju kergemaks. 

 

allikas: Ilta Sanomat