Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS PANNA PAIKA neid, kes kritiseerivad sinu lastekasvatuse meetodeid

Sellel hetkel, kui sinust saab lapsevanem, leiavad kõik tädid ja heasoovlikud naabrinaised, et neil on õigus kommenteerida ja anda sulle nõu lapsevanemaks olemise kohta. 

Ükskõik kui head ka ei taheta, tekitavad laste kasvatamise ja hoidmise teemal antud nõuanded värsketes lapsevanemates vaid segadust. Halvimal juhul muudavad ebakindlaks ning vähendavad enesekindlust. Sageli jätavad nõuanded ka sõnatuks - mida vastata inimesele, kes raiub sulle tuliselt midagi sellist, mille kohta sa ise tead, et see on vale või vihjab heaks lastekasvatusmeetodiks nippi, mis ei sobi kokku sinu põhimõtete ja väärtustega? Parent.co kodulehekülg annab mõned vastused, mida vastata soovimatule nõuandjale. 

1. Jää endale kindlaks.

Näiteks lapsevanemad, kes imetavad oma last pikalt või kes võtavad lapsed enda kõrvale magama, saavad sageli küsimuse osaliseks: "Kas sa tõesti annad nii suurele lapsele veel rinda?" või "Kas su laps tõepoolest magab veel teiega?". Rõõmsalt ja naeratus huulil vastatud: "Jah!" viib kaugele. Näita, et teie olete selle valiku teinud ning teie peres on see ainuõige viis. Sa ei ole kohustatud seda küsimust kolmandate osapooltega arutama ega oma valikuid õigustama.

2. "Kas sina tegid oma lastega sedasi?"

See vastus töötab vanemate inimeste puhul, kellel on endal ka lapsi. Sageli, kui kellegi peres on olnud palju lapsi, õpib sellest nii mõndagi ning oma nõuandeid jagatakse lahkelt ka kõikidele teistele. Kõige lihtsam on lihtsalt ära kuulata ning toimida enda peres ikka nii nagu teie paremaks peate.

3. "Ma mõtlen selle peale."

... Või siis ka mitte.

4. "See on üks viis seda teha."

Näita nõuandjale, et tema viis midagi teha on tore. Siiski ei pruugi see teile sobida.

5. "See töötab meie peres."

Või teise võimalusena: "Oleme rahul sellega, kuidas meie seda teeme."

6. "Võibolla"

See vastus sobib neile küsimustele, mis algavad sõnadega: "Kas sa ei peaks...?". Oma valikute põhjendamine võib teistele jätta mulje, et oled valmis asja üle arutlema. Lühike vastus lõpetab vestluse.

7. "Kas sa ulataksid mulle leiba?"

Vana hea teema muutmine on lihtne viis häiriv vestlus lõpetada.

8. "Oli tore vestelda! Nägemist!"

Lahkumine, telefonikõne lõpetamine või oma nõuandeid lahkelt jagavale ukse näitamine on viimane viis, kuidas soovimatust nõuandjast vabaneda. 

 

allikas: Parent.co