Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS PETMISEST üle saada?

Pikas suhtes pole ebatavaline, et üks partneritest libastub ja petab oma partnerit. Sellest on aga võimalik üle saada ja käsikäes ühisel rajal edasi kõndida, kui oskate asju õigesti käsitleda.

Pärast truudusetust on kolm võimalust: jätkata nii nagu enne, minna lahku või jätkata koos, eesmärgiks veelgi parem suhe. Kui soovite suhet jätkata, peab truudusetu pool andma kallimale aega reetmisest ülesaamiseks. Iltalehti pani kirja kuus soovitust neile, kes soovivad pärast petmist usaldust tagasi saada.

Ära kiirusta

Tavaliselt on truudusetu osapool valmis koheselt jätkama sealt, kus pooleli jäi või suhtes kiiresti edasi liikuma, kuid haiget saanud osapool vajab palju kuulamist, mõistmist, toetust, vastuseid ja arusaamist. Tema elu ja usaldus on kõikuma löödud, selles on mõra - ta vajab aega, et oma suhtes ja partneris uuesti selgusele jõuda. 

Rääkige

Partnerid peavad selgusele jõudma, mida nad elult tahavad, mis on juhtunud ja miks. Mõlemad peavad võtma vastutuse, kui on teineteisest eemale triivinud ja aru saama, et leppimine oleneb neist mõlemast. 

Haiget saanud osapool määrab tempo

Pärast truudusetust minnakse suhtes edasi haiget saanud osapoole tempos. 

Kinnita, et armastad

Usaldus tuleb tagasi teenida, kuid selleks on vaja aega ja sõnu. Võid öelda: "Armastan sind ja ainult sind!". Partner peab teadma, et olete teineteisele pühendunud ja plaanite tõsiselt pürgida suhte poole, kus truudusetus pole lubatud. 

Võta vastutus

Pane ennast kallima olukorda ja vastuta petmise eest. Võib näiteks öelda: "Olin üksildane ja vajasin kuulajat. Ma tean, et petsin sind ja olen valmis oma tegude eest vastutama".

Palu andeks

Petja pool peab siiralt ja südamest põhjustatud kannatuste eest vabandama. Ta peab kuulama ja panema ennast teise olukorda.