Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS SAADA LAHTI soovimatutest karvadest näol?

Liigne karvakasv häirib paljusid naisi, eriti kui näole tekivad pikad ja tumedad karvad. Ajakiri Allure poolt intervjueeritud dermatoloogid avaldasid parimad viisid näokarvadest vabanemiseks ning viisid, kuidas karvasid kohe kindlasti eemaldama ei peaks.

Enamikul naistest on liigne karvakasv seotud vanuse ja geenidega. Näol kiireneb karvade kasvamine pärast menopausi, kui östrogeeni tootmine väheneb. Tavaliselt kasvavad karvad sellisel juhul lõuale, põskedele ja ülahuule peale.

Allure poolt intervjueeritud dermatoloogide sõnul tasuks pintsetid ja karvaeemaldusvahendid näost eemale hoida. Nimelt võivad karvaeemaldusvahendid ärritada näo õrna nahka.

"Ära kasuta näol pintsette, seda eriti ninakarvade kitkumiseks. Ninas olevad bakterid võivad põhjustada põletikku," sõnas dermatoloog Neal Schultz. "Pigem kasuta raseerijat. Rasseerimine on kõige ohutum meetod, kuid kõige vähem tõhus, kuna seda tuleb sageli korrata. Tasub meeles pidada, et raseerimine ei muuda karva paksemaks," lükkab Scultz tuntud müüdi ümber.

Püsivamad karvad on võimalik eemaldada elektrolüüsi või laseriga.

"Elektrolüüs on tõhus, kuid aeglane ja võib põhjustada arme," sõnas Schultz.

Dermatoloogide sõnul on parimaks karvaeemaldusviisiks laser, mis aeglustab oluliselt karvakasvu. Laser töötab kõige paremini just tumedatel karvadel. Laserravi tehakse tavaliselt kolm kuni neli korda ning tavaliselt on ravi üsna kallis ja valulik.