Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIDAS SOTSIAALMEEDIAS armukadedust vältida?

Sotsiaalmeedia kaudu on lihtne hoida ühendust inimestega, kes võivad kallimas armukadedust tekitada. Kui selline olukord on tekkinud, on mõistlik omavahel asjad selgeks rääkida. 

See, kui kallim käib Facebookis meeldivaks klikkimas endise partneri puhkusefotosid, võib tunduda ebameeldivana, kuigi tegelikult pole antud tegevuses midagi kahtlast. Osades tekitab see jällegi ebamugavust, kui kallim jälgib Instagramis seksikat töökaaslast.

Kõiges, mis puudutab sotsiaalmeediat ja selle kasutamist, on mõistlik leppida kokku omavahelistes reeglites ning vastavalt olukorrale need uuesti läbi käia. Ebamääraseid tsoone on sotsiaalmeedias samamoodi nagu päriselus: näiteks üks ei näe probleemi, kui öösiti seksika töökaaslasega sõnumeid vahetab, kuid teine näeb seda petmisena. Ka see, et lepitakse kokku, et reegleid pole, on kokkulepe - see, mis töötab ühel, ei pruugi töötada teisel.

Tõsi on ka see, et erinevate sotsiaalmeediakanalite kaudu on lihtne hoida ühendust inimestega, kes ühel või teisel põhjusel tekitavad kaaslases ebamugavat tunnet. Lisaks tekib keelatud suhteid läbi sotsiaalmeedia sama palju kui päriselus.

Partneri sülearvutis või nutitelefonis nuhkimine on väga lihtne, kuid riski tekitab asjaolu, et leitud asitõendite põhjal tehakse liiga kaugeleulatuvaid järeldusi, mis ei pruugi sugugi tõele vastata. Nii ahvatlevana kui nuhkimine ka ei tunduks, tasuks meeles pidada, et see on teise privaatsuse rikkumine ja pikemas perspektiivis on see väga halb viis, kuidas suhtes enda turvatunnet kindlustada.

Mis iganes sind ka ebakindlaks ei teeks, on esimene õige samm on kallimaga sellest rääkida, niipea, kui võimalus tekib. Samuti on oluline rääkida ka nendel meelt painavatel teemadel, mis tunduvad väikestena, iseenesestmõistetavana või tekitavad piinlikkust. Kui vestlus muudab sind närviliseks või kardad, et see lõppeb riiuga, siis mõtle järele, mismoodi võiksid oma sõnad seada, et partner mõistaks, mida sa soovid ja milles on küsimus. 

Kui partner naeruvääristab sind, keeldub rääkimast ebakindlust tekitavatel teemadel või vihastab, võib see olla märk sellest, et teie suhtes on probleeme. 

allikas: Women's Health