Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuidas teha ise roosiõievesi ja -toonik

Poest saadav näohooldus on üldjuhul tõhus ja mugav viis buduaaris kasutamiseks. Ent tihtipeale sisaldavad selliseid koostisosi, mida ei suuda õieti väljagi hääldada. Ka hind on tihtipeale üleliia kõrge. Ei tasu unustada, et enamjaolt müüakse iluhoolduses meile väga kõrge hinnaga, ilusti pakendatud vett. Eks vaadake ise, kui paljudes iluhooldusvahendites on esimeseks koostisosaks just vesi kirjas. Ent loomulikult on poes saadavad tooted professionaalide poolt valmistatud ja kindlasti väga tõhusad. Ent siit õpetus neile, kes aeg-ajalt tahavad lasta loodusel nahal puhata ja valmistada ise ülilihtne näole ja dekolteele sobilik roosiõietoonik. 

Poest saadav näohooldus on üldjuhul tõhus ja mugav viis buduaaris kasutamiseks. Ent tihtipeale sisaldavad selliseid koostisosi, mida ei suuda õieti väljagi hääldada. Ka hind on sageli üleliia kõrge. Ei tasu unustada, et enamjaolt müüakse iluhoolduses meile väga kõrge hinnaga, ilusti pakendatud vett. Eks vaadake ise, kui paljudes iluhooldusvahendites on esimeseks koostisosaks just vesi kirjas. Ent loomulikult on poes saadavad tooted professionaalide poolt valmistatud ja kindlasti väga tõhusad. Ent siit õpetus neile, kes aeg-ajalt tahavad lasta loodusel nahal puhata ja valmistada ise ülilihtne näole ja dekolteele sobilik roosiõietoonik. 

 

Peagi puhkevad kõikjal õide värsked roosid. Just selliseid õisi soovitangi kasutada. Kõige parem oleks neid muidugi oma aiast noppida. Siis võid kindel olla, et õied on kemikaalidest puhtad.

Selleks, et teha roosiõievett, nopi kaks-kolm kaunist roosiõit. Võta üks tass roosiõie kroonlehtedega ja kaks tassi keevat vett. Vala kroonlehtedele peale keev vesi ja lase umbes tund aega liguneda. Kurna roosiõievesi destilleeritud pudelisse.

Selleks, et valmiks toonik, toimi järgmiselt:

Sega kaks osa roosiõievett ühe osa glütseriiniga. Glütseriin teeb tooniku koostise pehmemaks. Kasuta mikserit, kuni segu muutub kreemjaks massiks. Lisa üks osa destilleeritud vett, samaaegselt mikserit kasutades. Kui soovid paksemat koostist niisutavamaks hoolduseks, lisa vett vähem. Vedelamast koostisest saad tooniku.

Nüüd võiks lisada erinevaid ravimtaimi, vastavalt oma naha vajadustele. Tilgake lavendliõli annab mikstuurile jumaliku aroomi ja rahustava toime.

Hoia toonikut õhukindlas anumas ja kasuta nelja kuu jooksul.

 

Milline on sinu lemmiknäovesi?

Mari Ojasaar