Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuidas valida sobilikku jumestuskreemi?

Õige jumestuskreemi leidmine on alati olnud paljude naiste jaoks pigem raskete killast. Poelettidel on lai valik brände ning igal brändil mitu erinevat jumestuskreemi. Millist valida ja kuidas leida sobivaim toon?

Õige jumestuskreemi leidmine on alati olnud paljude naiste jaoks pigem raskete killast. Poelettidel on lai valik brände ning igal brändil mitu erinevat jumestuskreemi. Millist valida ja kuidas leida sobivaim toon?

Loomulikult on iga inimese nahatüüp erinev - rasune, kuiv või hoopiski kombineeritud. Kindlasti tuleks jumestuskreemi otsida sellest lähtuvalt. See on sama tähtis nagu õige tooni valimine ja nii teed enda elu palju kergemaks. Mida tuleks meeles pidada?

- Rasusele nahale mõeldud jumestuskreemid on üldjuhul mati tulemusega, koostis on õlivaba ning loodud kaua kestma.

- Kombineeritud nahale sobivad ka n-ö hariliku koostisega jumestuskreemid, kuid siis tuleks rasuse T-tsooni puhul lisatooteid kasutada.

- Kuiva nahaga inimesed võiksid pilgu pöörata veidi kreemjasema ja ehk ka õrnalt valgustpeegeldava koostisega jumestuskreemide poole.

Parima tooni valimisel peab arvesse võtma lisaks näonahale ka enda kaela, dekoltee ja keha tooni, sest näonahk peab nendega ühtima - nii kujuneb tervik. Teada võiks ka seda, mis alatooni su nahk on, kas kollakas, roosakas või neutraalne. Minu kogemuse põhjal on eestlased pigem neutraalse või kollaka alatooniga.

Mis sammud peab tegema järgmisena? Tuleks välja otsida kolm enda nahatoonile kõige sarnasemat jumestuskreemi ning siis tõmmata kolm triipu lõuajoonele ning kaelale. Kui see on tehtud, siis tuleks need nahka hajutada. Seejärel on soovituslik minna õue valguse kätte, vaadata peeglisse ning tuvastada parim toon.

Enne jumestuskreemi poelettidelt otsima minekut on hea teha eeluuringut internetis - guugeldades või blogisi läbi sirvides. Luksusbrändide toodete hinnad on loomulikult kõrgemad ning kui on huviorbiidil kindel jumestuskreem, siis oleks kasulik paluda testrit ning seda paar päeva kanda.

Kahjuks peab mõni inimene mitmeid jumestuskreeme enne läbi proovima, kui leiab selle õige. Nagu eelnevalt mainitud sai, siis iga inimese nahk on erinev. Mõne nahk on enamike toodete vastu tundlik või peab vältima ainult ühte kindlat koostisosa. Kõrva taha võib panna sõbrannade soovitusi, kuid kindlaks tuleks teha ka see, kas teie jumestuskreemi tulemuse ja koostise ootused ühtivad.

Mis jumestuskreemi teie kasutate ning kui kaua?

 

Grete Link