Reklaam sulgub sekundi pärast

KUIVŠAMPOON – rasvaste juuste päästja

Kuivšampoon on suurepärane leiutis, kuid vahepeal tuleks juukseid siiski põhjalikult puhastada.

Kuivšampoon päästab pesemata juuksed ja teeb nendega imet - mõnikord ka teist või kolmandat päeva järjest. Kuid kas selle kasutamisel on maksimaalne päevade arv, mida ei tohiks ületada? Toode jääb ju juustejuurtesse teinekord mitmeks päevaks peanahka ummistama.

"Igapäevane kasutamine ei ole probleem, kui pead meeles regulaarselt juukseid sügavpuhastava šampooniga pesta," sõnas juuksuritoodetele spetsialiseerunud IdHair koolitaja Jenni Ruponen.

Sügavpuhastavat šampooni peaks kasutama kord nädala või kahe jooksul. "Vastasel juhul võib kuivšampoon hakata peanahka ummistama, mille tulemusel võib tekkida kõõm. Äärmuslikul juhul võib liigne kasutamine ja sügavpuhastuse tegematajätmine kaasa tuua juuste väljalangemise, kuid see eeldab toote pikaajalist kasutamist," sõnas Ruponen.

Oota, enne kui kammid

Kuivšampoon ei asenda traditsioonilist puhastamist - professionaal soovitab vähemalt korra või kaks nädalas juukseid ka veega pesta.

"Kuivšampoonil võib olla ka see eelis, et see hoiab juuksevärvi kaua erksana, sest sa ei pese juukseid nii tihedalt veega. Ka juuksepikendusi soovitatakse pesta kuni kolm korda nädalas."

Paljud valivad šampooni lähtuvalt selle lõhnast, kuid tähelepanu tasuks pöörata ka muudele omadustele. Osa ainult värskendab juukseid, osa annab juustele ka volüümi ja kohevust. Eriti tasuks silmas pidada üht asja, kui soovid kuivšampoonist maksimaalset kasu saada.

"Paljude jaoks on imelik, et kuivšampoonil lastakse enne kammimist juustel hetk mõjuda."

Kui aine jätta minutiks või paariks juustesse, jõuab see rohkem rasu ära imada ja toimib paremini. Kammimine pole isegi kohustuslik.

"Juukseid kammitakse ainult sellepärast, et kui kuivšampoon jätab juustele valged jäljed, siis need kammitakse välja. Ka sõrmedega hõõrumine toob sama efekti," lausus Ruponen. 

allikas: Me Naiset