Reklaam sulgub sekundi pärast

KÜLASKÄIK MEREANNIOAASI – The Seafood Bar Tallinn

Suur rõõm oli aasta viimases Buduaari gurmeekoolis tunda end juba pidulikumas atmosfääris, mida pakkus meile The Seafood Bar Tallinn restorani lummav interjöör ning hõrk menüü. Külalislahke pererahvas ja peakokk Dmitri Fomenko kostitasid külalisi kala- ja mereandide võrratu köögikunsti, hõrgutavate maitsete ning positiivsusest pulbitsevate emotsioonidega, mida edaspidigi endaga kaasas kanda. 


Suve hakul avati Tallinna vanalinnas Viru väravate läheduses restoran, mille menüü peidab endas rikkalikku mereannisaaki. Tallinn igatses juba pikisilmi söögikohta, mis pakuks mereannigurmaanidele kvaliteetset, värsket ja valikuterohket maitseelamust.  

Restoran lummas juba peauksest sisse astudes ning nagu nimigi ütleb, on tegemist nii mereanninaudinguid pakkuva restorani kui baariga. Tavakülastaja saab valida, kas soovib istuda kokteilibaaris või suunduda teisele korrusele, kus asuvad köögid, ja seda just mitmuses. Kui soovid privaatsemat restoraniteenindust või nautida vaadet, kuidas avatud köögis toimetab grillmeister, pitsameister või hõrkude suupistete valmistaja, on ka see võimalik. Meie olime oodatud lausa ise endale kokkama, kuid seda muidugi eelnevalt kokku leppides ja peakokaga varasemalt plaane pidades. 

Peakokaga köögis

Buduaari gurmeekooli toitude valmistamisel juhendas meie seltskonda peakokk Dmitri Fomenko, kes jagas oma kokandusalaseid kogemusi, huvitavaid teadmisi ja sütitavat positiivsust. Kui kõrvaltvaatajana tundus, et selline ülesanne ennast korraga nii suure hulga inimestega jagada võib olla keeruline, siis saime teada, et Dmitri on sarnast kokakooli läbi viinud ka kuuekümne huvilisega. Kui mainida ära veel see, et ta on ka ETV eetris oleva „Terevisiooni” kokaks olnud ning kolm ja pool aastat korra nädalas oma köögikunsti teadmisi jaganud, siis võib järeldada, et meiega toimetulek ei valmistanudki talle erilisi raskusi.

Selles veendusime ka lauda istudes, kui Dmitri retseptide järgi, aga oma seltskonna poolt valminud roogasid nautisime. Kõik maitses imeliselt ja luksuslikult!

 

 

Milliseid maitseid The Seafood Bar Tallinn pakub?

Küsimusele, millest The Seafood Bar Tallinn menüü koostamisel lähtuti, vastas Dmitri, et peamiselt tooraine kõrgest kvaliteedist ja värskusest, lisades juurde oma reisidelt saadud inspiratsiooni ning kogemused, mis on pärit aegadest ja riikidest, mil ta töötas põhjanaabrite juures nii Soomes, Rootsis, Norras kui ka Islandil. 

Tooraine, mida The Seafood Bar Tallinn restorani köögis kasutatakse, on pärit nii kodumaalt, kuid ka teistest Euroopa riikidest, kellevahelised partnerlussuhted saavad alguse kohtudes ja eelnevalt tooteid maitstes. Hiljuti saabus Dmitri just mastaapselt toidumessilt, mis leidis aset Saksamaal, tuues endaga ühes uusi tarnijaid ning olles eriliselt vaimustunud just kaheksajalgade maitsest. Kuigi ka varasem partner pakub kvaliteetset toorainet, siis avastamisrõõm on see, mis paneb Dmitril ikka ja jälle silmad särama. „Meie menüü on valikuterikas ja igapäevaselt ka üllatusterohke, sest pakume pidevalt hooajaliselt aktuaalseid maitseid, mida põhimenüüs ei ole. Samuti on meil ka päevapakkumised iga päev kella 12-15, mil pakume erinevaid roogi,” kirjeldab Dmitri menüüd. 

Lõunamenüüd leiab SIIT.

 

Restorani peakokaks kutsus Dmitrit tema hea sõber, kes töötab The Seafood Bar Tallinn partnerrestoranis Goodwin, mis on oma olemuselt liharestoran. Telefonikõne kutsega toimus ajal, mil Dmitri toimetas ühe catering-üritusega Lapimaal ning Tallinnasse naastes selgus, et temaga ongi juba kindlalt arvestatud ja tuli lihtsalt kohe toimetama hakata. Dmitri Fomenkol on muljetavaldav kogemustepagas ning teda on tunnustatud mainekatel konkurssidel. Varasemalt töötas Dmitri üheksa aastat hinnatud restoranis Ö, neist kolm aastat peakokana. 

Buduaari gurmeekoolis osalejate tagasisidet vahendades oli suurepärane ja maitseelamusterohke mereannigurmee. Lisaks maitsetele kiideti esinduslikku restorani kaunis Tallinna vanalinnas, kuhu on uhke kutsuda oma sõpru ka välisriikidest. 

Aadress: Viru 23, Tallinn

www.seafoodbar.ee  TheSeafoodBarTallinn

Tekst: Krista Maldur