Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuldjuur lisab seksuaalset võimekust

Roosilõhnaline kuldjuur on rohttaim, mis aitab organismil kohaneda keskkonna koormustega ja annab energiat. Ekstrakt on tuntud ka kui seksuaalse iha suurendaja ja meeleolu parandaja, kirjutab Plaza.

Roosilõhnaline kuldjuur on rohttaim, mis aitab organismil kohaneda keskkonna koormustega ja annab energiat. Ekstrakt on tuntud ka kui seksuaalse iha suurendaja ja meeleolu parandaja, kirjutab Plaza.

Kuldjuur on viimasel ajal jäänud teiste loodustoodete varju, kuid stressirohkel perioodil on see väga hea energiaandja. Sageli kasutatakse kuldjuurt vaid hooajaliselt ja ka siis on sellel vaid omad regulaarsed kasutajad.

Kuldjuure mõju on uuritud 1930-ndatest aastatest alates ja selle kasutamisest tulenev positiivne tulemus on teaduslikult tõestatud. Selle positiivsed mõjud on:

- suurendab füüsilist ja vaimset vastupidavust;
- aitab organismil võidelda stressi vastu;
- parandab kontsentratsioonivõimet;
- kõrvaldab pingeid ja aitab peavalu puhul;
- vähendab magusaisu tasakaalustades veresuhkru taset;
- aitab kaasa uinumisele;
- leevendab depressiooni;
- parandab nii naiste kui ka meeste seksuaalset soovi ja võimekust.

Kuldjuur on maagiline rohttaim
Venemaal on kuldjuur traditsiooniline rahva meeleolu parandaja. Kunagi pidasid viikingid taime maagiliseks jõuandjaks, mis kinkis selle sööjale pika eluea. Kuldjuur on ainus Euroopas kasvav rohttaim, millel on vastupanuvõimet andev mõju. Juba peaaegu 10 aastat on see taim olnud Rootsis kõige populaarsem armastuserohi.
Kuldjuurt kasutatakse ka hiina rahvameditsiinis. Tänu antiseptilisele toimele on kuldjuur kasutusel ka kosmeetikas ja dermatoloogias, kus temast saadavaid eeterlikke õlisid kasutatakse kreemide ja näovee koostises.

Rahvameditsiinis kasutatakse ravimina enam kui 2 varrega taime juuri. Neid kogutakse augustis-septembris. Teist korda võib samast kohast juuri korjata 10-15 aasta pärast. Juurest valmistatakse ekstrakti sedasi: 10 g kuldjuurele valatakse 100 g  viina, lastakse 10 päeva seista, loksutatakse sageli ja pärast võetakse pool teelusikatäit päevas.

 

Anneli Allikas