Reklaam sulgub sekundi pärast

Küsimustele hambavalgenduse kohta vastab spetsialist

Et saaksid rohkem teada hammaste valgendamise kohta, oli lugejatel võimalus küsida kogenud laservalgendusspetsialistilt firmast Biolase Baltic OÜ oma küsimusi. Täname kõiki küsimuste eest, siin saad lugeda spetsialisti vastuseid.

Et saaksid rohkem teada hammaste valgendamise kohta, oli lugejatel võimalus küsida kogenud laservalgendusspetsialistilt firmast Biolase Baltic OÜ küsimusi. Täname kõiki küsimuste eest, siin saad lugeda spetsialisti vastuseid.

 

 

khatri
Ma valgendasin oma hambaid 2 korda järjest ja tulemus on olemas, valgem ikka, kuid rohkem on valged hamba otsad, kuid küsimus on, et kui reaalne on see, et kui ma kolmas kord ka valgendan veel otsa, siis kas on võimalik, et võib-olla mu hambad ei muutugi enam heledamaks? Ma nagu olen kahe korraga 8000 sinna alla pannud ja hambakaelad on ikka kollakad:S, olen natuke pettunud arvestades, kui kallis see on ja teinud 2 korda järjest.... Murelik
Vastus: On objektiivne reaalsus, et valgendamise tulemus on väga individuaalne. Samas on valgenduse tulemuse hindamine subjektiivne.
Kui valgendatud on samaaegselt nii ülemisi kui ka alumisi hambaid, on patsiendil kodus peaaegu võimatu tulemust objektiivselt hinnata, sest algseisu pole kodus millegagi võrrelda. Probleem on seda suurem, mida suuremad on olnud patsiendi ootused. Ameerika teleseriaalidest nähtav pimestavvalge pärlirida on enamasti saavutatud keraamiliste laminaatidega.
On juhuseid, kus esmakordsel valgendusprotseduuril ei taha tõesti efekt väga tugev olla, kuid kahe nädala pärast asetleidval korduval protseduuril saavutatakse väga hea tulemus. Miks see täpselt nii on, ei oska isegi ülikooli professorid veel vastata.
Kogemuse põhjal julgen väita, et enamus patsiente lahkub valgendusprotseduuri järel vastuvõtult-kas väga õnnelikuna või vähemalt rahulolevana.

PisiM6mmy
Kui vana peab olema, et hambaid valgendada? Ja palju maksab see protseduur?
Vastus: Põhimõtteliselt pole vanus vastunäidustus. Ehk siis ei tasu karta, et valgendamine 15-aastase hambaid teistmoodi mõjutaks kui 25-aastasel. Probleem on rohkem eetilist laadi. Seaduse järgi vastutab kuni 19-aastase lapse tervise eest lapsevanem. Ehk siis lapsevanema kirjalikul nõusolekul ja medistsiinilise näidustuse olemasolul pole seal takistust.
Protseduur maksab Eestis, olenevalt kliinikust, 4000-4500 EEK

nyana9
minul on 3 hammast välja tõmmatud. Need oleks nüüd vaja üles ehitada. Kuna valgendus mõjub ainult oma hammastele kas siis tuleks kõigepealt valgendada ning seejärel hakata ehitama?
Vastus: Tühjale kohale pole võimalik hammast „ehitada“. Siin on tegemist kas hambasillaga, mis kinnitatakse külgnevatele hammastele, või siis implantaatidega ehk nn “istutatud“ hambaga. Kui soovida heledamat naeratust, siis peaks kindlasti enne uue hambatooni valimist valgendama.

Mary
mina valgendasin ja kõik hirmujutud on alusetud. Kiire, valutu ja tulemus on super :)
Vastus: Täname!

17-04-2008 08:10
Olen lugenud, et see eemaldab hambaemaililt õhukese kihi. On see tõsi? Kui palju see maksab?
Vastus: Linnalegend, sellel puudub tõepõhi! Hambalt kihi eemaldamise hinnaklassi Eestis ei oska öelda, see kuulub juba teistlaadi teemade alla.

leiwoudw
Kas hambavalgendamine on ka valus(siin foorumis räägiti mõni päev tagasi, et see võib valus olla)?
Vastus: Hambad võivad mõningatel juhtudel muutuda protseduuri ajal või siis selle järgselt ajutiselt tundlikuks. Tavaliselt see möödub ööpäeva jooksul.

Liis
Olen kuulnud, et hambad võivad muutuda peale valgendamist tundlikuks. Olen noor inimene ja kui mul on plaanis elu jooksul korduvalt hambaid valgendada, kas siis hammaste tervis kahjustub pöördumatult?
Vastus: Hammaste valgendamise ajalugu ulatub 120 aasta jagu tagasi. Mikroskoopilised uuringud ei näita hambas peale valgendamist mingeid struktuuri muutusi. Hambaid võib elu jooksul valgendada mitu korda, vastavalt oma soovile. Hammaste valgendamine EI kahjusta hambaid!

jaaaaanika
Kui oma hambad on suhteliselt heleda tooniga, kas siis laservalgendust veel tehakse? Või lükatakse need "ilma nähtava valgendamisvajaduseta" patsiendid parema meelega kõrvale(u. nagu ilukirurgias)
Vastus: Ei saanud päris täpselt küsimusest aru, aga kui hambaid soovib valgendada juba suhteliselt heledat tooni hammastega patsient, siis eetilisest aspektist konsulteerime patsiendiga ja võtame koos vastu otsuse. See tähendab, et ukse taha me Teid oma sooviga ei jäta ja meie eesmärk pole ka kerge tulu teenimine.

sebra100
Mis aitaks siis hambaid valgemaks, kui esihammastes on ka mõni plomm - minu teada siis laserit kasutada ei tohiks!? Vastus: Täidised ehk plommid ei ole laservalgendamisel vastunäidustus. Samas kui täidised on esihammastes suured, võiks enne konsulteerida oma hambaarstiga ja hiljem plommid välja vahetada.

Stella-Stiina
Kui kaua see "valged hambad" kestavad? s.t. mis aja jooksul hakkab valge värv ära tuhmuma?
Vastus: Üldjhul sõltub väga palju patsiendi hügieeni-ja elukommetest. Ameeriklased annavad efektile 5-6 aastat, aga praktika näitab, et patsiendid tulevad korduvale protseduurile 3 aasta möödudes, mõned üksikud ka 2 aasta möödudes.

Triin
Kui tihti hambaid võib valgendada? Ma mõtlen mitme aasta tagant, et nad väga tundlikuks ei läheks?
Vastus: Hambaid võiks teoreetiliselt valgendada iga 2 nädala möödudes (hambad remineraliseeruvad 2 nädala jooksul). Hammaste tundlikkus ei sõltu valgendamisest, vaid näiteks liiga „kõva“ hambaharjaga hambakaelade paljaks nühkimisest.

Keku
http://www.biolase.ee/index.php?page=94 Siin on hinnad ja ka muud infot valgendamise kohta. Mina teen ära igatahes:) ammu juba olen tahtnud.
Vastus: Tere tulemast!

u.u
Kui inimene suitsetab ja joob kohvi ikka edasi kaua siis tulemus kestab?
Vastus: Sõltuvalt jällegi hügieeni harjumustest, mitu korda aastas lasta hambakivi eemaldada ja hambaid puhastada/poleerida. Hambaarsti/suuhügienisti oleks soovitatav vähemalt 2 korda aastas külastada.

Kätlin69
Küsiksin siis, et kui eest ühte hammast on parandatatud ja see "surnud" hammas, siis kas saab ka selle hamba ilusti teistega ühte värvi kui kõiki valgendada? Ja kas maksmisel on ka järelmaksu võimalus? Aitäh
Vastus: Laservalgendamine on küll efektiivne, aga kui hambast kumab läbi parandatud koht, siis jääb see hammas siiski tumedamaks kui teised mis on saanud valgenduse. Sellisel juhul tuleb surnud hambaga siiski enne tegeleda. See tähendab, et on vaja hambakanalid korralikult puhastada ja teha sisemine hambavalgendus. Seejärel saavutab üldine ilme kindlasti parema tulemuse.
Järelmaksu võimalus on Biolase Laserhambakliinikus olemas, kuid siis tuleb protseduur ca 500 krooni kallim. Protseduuri järgselt tuleb tasuda 2500 krooni ja täita isikut tõendava dokumendi alusel garantiikiri. Kahel järgneval kuul tuleb kanda 1000 krooni Biolase arveldusarvele või siis muul viisil, oleneb millised tingimused on kokkulepitud.

16-04-2008 21:29
Kui on olemas hambal kaunistus, siis kas saab valgendada nii, et see ei tuhmuks või koledaks läheks? On sellel mõju kaunistusele või ei? Tänan
Vastus: Hammaste laservalgendamine ei mõjuta kaunistuste väljanägemist.

Maris
kas aukudega hammaste puhul ei saa teha valgendust?
Vastus: Juhul kui esihammastel olev kaaries ehk auk on võimalik kinni katta ja teha siis valgendus protseduur, hiljem paigaldab arst juba täidise uut, heledamat tooni.

desire007
Kas see ei kahjusta hambaid?
Vastus: Hammaste valgendamine on ohutu hambaarsti järelevalve all. Ohtlik on hammaste "ülevalgendamine", mis juhtub tavaliselt koduseid internetist ostetud vahendeid valesti kasutades. Ülevalgendamise tagajärjel hambad rohkem valgemaks ei muutu, aga kahjustatakse hambavaaba valgulist maatriksit. Aga kordan üle-pädeva hambaarsti järelvalve all on protseduur ohutu. Kui see hammaste tervist kahjustaks, siis ei oleks see kurjade advokaatide poolest tuntud USAs üks enamlevinud hambaarsti juures läbiviidud protseduure.

Loe fotovõistlusest Buduaarikatele, et võita endale säravvalge naeratus SIIT