Reklaam sulgub sekundi pärast

KUUM KÜSIMUS: kas vahekorra abil on võimalik saledaks saada?

Peale higist ja tormilist voodimaratoni on ilmselt nii mõnegi peas vasardanud küsimus, et kas ka seksi abil on võimalik saledaks saada ja kaloreid kaotada. Erinevatest uuringutest on selgunud tõsiasi, et seks tõepoolest aitab meil kaloreid kulutada, kuid see ei tähenda veel seda, et trennist käimisest sootuks loobuma peaks, kirjutab Time. 

On leitud, et naine kulutab pooletunnise seksimaratoni ajal keskmiselt 69 kalorit, mehed aga 101 kalorit. Kui võrrelda seda näiteks jooksmisega, siis seda on väga vähe. Naised kulutavad 30 minutit jooksulindil joostes 213 kalorit ja mehed 276 kalorit. 

Ilmselt tekib paljudel küsimus, et miks meeste kalorikulu võrreldes naistega suurem on? Põhjuseks see, et enamikul juhtudest kaaluvad nad naistest rohkem, mis teeb ka nende energiakulu suuremaks.

Ka on erinevatest uuringutest leitud, et näiteks eelmäng kulutab sama palju kaloreid nagu jalutamine ning et ratsapoosis on naistel võimalik rohkem kaloreid kulutada, kuna siis teevad nemad suure osa tööst ise ära. 

Seega võib väita, et seks aitab kaalulangetamisele küll kaasa, kuid saledaks seksi abil üksi ei saa. Needsamad 69 kalorit, mis me pool tundi seksides ära kulutame, saame me tagasi näiteks tikutopsi suuruse juustutüki ärasöömisel.