Reklaam sulgub sekundi pärast

LÄÄNE-EESTIT RAPUTAS eile öösel maavärin

Facebookis olevas Haapsalu ja Läänemaa grupis jagavad inimesed muljeid 4. märtsi öösel kostnud seletamatust vibratsioonist ning kõminast ja mürast. Helsingi Ülikooli seismoloogiainstituudi andmeil oli tegemist maavärinaga. 

Nimelt selgub Helsingi Ülikooli seismoloogiainstituudi andmetest, et 4. märtsi öösel kell 3.21 toimus Läänemaal Taeblast lõuna pool maavärin. Maavärina magnituudiks hinnati 1,7 ja sügavuseks 1 km. Ka paljud Läänemaa inimesed kuulsid kohutavat müra ja värinat ning nad jagavad oma hirmutavaid kogemusi Haapsalu ja Läänemaa grupis:

"Elan Rohukülas ja siin oli korralikku kõminat ja mürinat kuulda, ärkasime une pealt püsti."

"Mina olin Haapsalus üleval kl 3.20, kui maavärin oli. Seisin köögis püsti ja see oli täiesti tuntav ja kuuldav. Tundus, nagu oleks keegi läheduses pommi lõhanud."

"Palivere ligidal ka ehmusin ikka päris tugevalt üles, maja värises nagu tavaliselt siis, kui lumi katuselt alla tuleb. Aga see kestis pikemalt. Päris kõhe oli..."

"Olin parasjagu peale kolme väljas ja kuulsin ka sellist pikemat aega kostvat värinat/mürinat. Arvasin, et äkki mõni kaubarong lähedalt mööda sõitmas. Ise asusin tol ajal Tallinnas Laagris."

"Kell 3.22 ärkasime ka mehega mürtsatuse peale üles (Jõõdre külas Läänemaal). Seejärel oli tugev värin ja mingi imelik undamine ka. Ootame juba uudiseid, et mis toimub?"