Reklaam sulgub sekundi pärast

LAMEDA KÕHU RETSEPT! ERILISED patuvabad kommid

Mõeldes magustoidule tulevad enamasti silme ette pildid ebatervislikest kooslustest, mis figuurile sugugi head ei tee ning millest tuleks pigem hoiduda. Siinkohal on aga tegu igati tervisliku maiusega, mida võib nautida kohvi kõrvale, pakkuda külalistele või miks mitte haarata kiireks trennieelseks ampsuks.

Mõeldes magustoidule, tulevad enamasti silme ette pildid ebatervislikest kooslustest, mis figuurile sugugi head ei tee ning millest tuleks pigem hoiduda. Siinkohal on aga tegu igati tervisliku maiusega, mida võib nautida kohvi kõrvale, pakkuda külalistele või miks mitte haarata kiireks trennieelseks ampsuks.

Toidublogija Teevi kihilised ruudud India pähklite, datlite ja tumeda šokolaadiga.

Põhi:
50 g India pähkleid
3 datlit
15 g võid
1,5 spl kookosjahu
soola
1 tl laimimahla

Vahekiht:
5 datlit
20 g võid
2 tl mett 
vanilli
soola
0,5 tl laimimahla

Kate:
80 g (külmutatud) vaarikaid
1 tl mett
1 tl laimimahla

Šokolaaditriibud:
30 g sulatatud tumedat 99% šokolaadi 

Tee nii:

Põhja jaoks purusta köögikombainis kõik koostisained ühtlaseks seguks ja kata väiksem keeksivorm kilega ja määri segu sinna peale. Vahekihi jaoks purusta kõik koostisained samuti köögikombainis ja määri põhjale.  
Katte jaoks toimi samamoodi nagu teiste kihtidega. Külmutatud vaarikate puhul saad külma vaarikapuru. Suru segu lusikaga vastu kausi serva, siis hakkab see kokku ja saab tõsta vahekihi peale. 

Soovi korral nirista peale sulatatud šokolaadi (pane tähele, et see tahkub külma vaarikamassi peal kiiresti). Aseta vorm paariks tunniks sügavkülma. Lõika suupärasteks tükkideks ja hoia karbiga sügavkülmas. Võid enne söömist kohe tarbitava koguse paariks minutiks välja tõsta, siis ei ole maius liiga tahke.

Retsept asub Teevi blogis siin