Reklaam sulgub sekundi pärast

LAMEDA KÕHU SALADUS paljastatud

Jälle on mu kõht hommikul lamedam kui õhtul! Ilmselt oled ka sina seda nähtust tähele pannud. Ajakirja Independent poolt intervjueeritud toitumisspetsialisti sõnul on kaalu kõikumine erinevatel kellaaegadel täiesti tavaline. Pärast ööd on meie keha toidu ära seedinud ning sageli pole kehas ka palju vedelikku. Seetõttu võib keha saledamana näida.

Kaal võib samal päeval kõikuda koguni 2-3 kg võrra. See ei ole mitte kuidagi seotud rasvaga. Selle asemel mõjutab kaalu see, mida sa sööd ja palju liigud. Näiteks õhtul tarbitud süsivesikuterikas või soola sisaldav toit ning raske jõusaalitrenn võivad vedelikku kehas kinni hoida.

Õhtust õhupalliefekti võivad mõjutada ka toidu ahmimine, stress ja söömise regulaarsus.

Ka menstruaaltsükkel mõjutab

Just naistel on see eriti tavaline, et menstruaaltsükli erinevatel etappidel kõigub kaal hormonaalsetel põhjustel, mistõttu koguneb kehasse vedelikku erineval hulgal.

Kui kehakaal kõigub liiga palju, võib see muutuda ebatervislikuks. Suurem kõikumine võib olla tingitud sellest, et keha säästab suure energiasisaldusega toitu. Kui hakkad dieeti pidama, surub keha justkui vastu ja hoiab kaalu kinni.