Reklaam sulgub sekundi pärast

Lauljatar Sünne Valtri: unistan peaosast muusikalis

Mõned nädalad tagasi toimunud Tiina Talumehe kollektsiooni esitlusel võis muusikalise vahepalana laval näha kaunist ja andekat lauljatari esinemas koos Horre Zeigeri BigBandiga. Buduaar uuris lähemalt sarmika lauljatari, Sünne Valtri, kohta ning tuli ilmsiks, et Sünne on laulmisega tegelenud praktiliselt terve oma elu - lapsena veidi rohkem, täiskasvanuna vähem. Alates selle aasta märtsist laulabki ta koos Horre Zeigeri BigBandiga, mis on läbi aastate olnud üks populaarsemaid tantsuorkestreid, kes on truuks jäädud svingile.


 

Mõned nädalad tagasi toimunud Tiina Talumehe kollektsiooni esitlusel võis muusikalise vahepalana laval näha kaunist ja andekat lauljatari esinemas koos Horre Zeigeri BigBandiga. Buduaar uuris lähemalt sarmika lauljatari Sünne Valtri kohta ning tuli ilmsiks, et Sünne on laulmisega tegelenud praktiliselt terve oma elu - lapsena veidi rohkem, täiskasvanuna vähem. Alates selle aasta märtsist laulabki ta koos Horre Zeigeri BigBandiga, mis on läbi aastate olnud üks populaarsemaid tantsuorkestreid, kes on truuks jäädud svingile.

Sünne on muusikaga seotud olnud juba sünnist saati. "Muusikapisik oli geenidega kaasa antud nii isa kui ka ema poolt, mõlemapoolses suguvõsas on musikaalsed inimesed. Horre juurde sattusin läbi väga huvitava juhuse, küllap siin saatusesõrm mängus oli. Nimelt viibisin ma sünnipäeval, kus ma sünnipäevalapsele mõned lood laulsin. Mõni aeg hiljem helistas mulle sünnipäevalaps ja rääkis, et tema külaliste hulgas oli endine tuntud raadiohääl Vello Mikk, kes on Horre Zeigeri Bigbandiga seotud, ja et kas ma oleksin huvitatud proovima, kas bigbandi stiil mulle sobib. Nii viidigi mind Horrega kokku, kus pidin esitama kaks Ella Fitzgeraldi laulu, mis eelnevalt mul endale selgeks soovitati teha. Nüüdseks olen Horre Zeigeri Bigbandis laulnud 7 kuud," räägib Sünne saatuslikust juhusest. 

Sünne sooviks on alati olnud olla osa muusikast ja laulda nii palju kui võimalik. "Olen osalenud erinevatel konkurssidel - Laulukarusell, Kaks Takti Ette ja Harjumaa laste lauluvõistlustel. Need olid minu jaoks tol ajal omamoodi saavutusteks, kuna mul läks konkurssidel suhteliselt hästi ja mis siin salata - nii mõnigi kord tulin ma oma vanuseklassis parimaks," jutustab ta. Siiski loodab Sünne, et suurimad saavutused ootavad veel teda ees. Üks suurem unistus Sünnel seoses laulmisega ka on. "Olen laulnud küll rohkem väiksematel lavadel, kuid olles hiljuti tunda saanud suurema lava võlu ja publiku mitmekordselt suuremat hulka ja nii tundsin iseenda kui laulja tõelist olemust. See on fantastiline tunne: olla laval ja teha midagi, mida sügavalt armastan ja anda seda kõike edasi publikule. Üks unistus või ambitsioon mul siiski on - laulda muusikalis peaosa. Mine tea - ehk kunagi õnnestubki!" unistab Sünne. Lauljatarile on ka väljaspool Eestit pakkumisi tehtud, kuid mitte piisavalt häid, et kodust lahkuda. "Hetkel konkreetseid plaane välismaale õnne otsima minna ei ole. On olnud paar pakkumist, kuid ma ei ole neid siiski pidanud piisavalt atraktiivseteks, et kodumaalt lahkuda."

Kui tavaliselt enne esinemist Sünne uurib, mis laadi üritusega tegemist on, siis Tiina Talumehe show'l oli Sünne pealaest jalatallani stiliseeritud. "Olen siiani enne esinemisi  taustauuringuid teinud, kuidas olla ja mida kanda, et stiiliga haakuda. Viimasel esinemisel Tiina Talumehe „ Wabariigi Naine“ moeshowl oli kogu stilistika korraldajate poolt -  nii soeng, meik kui ka kleit. Kõige eest kanti hoolt, minu ülesandeks oli vaid laulda!" rõõmustab ta. Üleüldiselt ütleb Sünne, et tema stiili on raske iseloomustada, sest ta kannab seda, milline tuju parajasti on. "Pooldan küll klassikalist naiselikkust, kuid samas on ka vabaaja rõivad minu jaoks väga hea vaheldus," täpsustab ta. Ilunippidest rääkides on Sünnel hea soovitus kõigile. "Pean oma ilunipiks rohket vee tarbimist ning positiivsust igas olukorras. Püüan end liigsest muretsemisest eemal hoida. Ihuhoolduse valdkonnast tooksin välja veel Sorbusé looduslikud ja käsitsi valmistatud seebid, mis on olnud minu vaieldamatud lemmikud juba paar aastat."

Lisaks oma suurimale kirele - laulmisele - meeldib Sünnele vabal ajal ka väga tantsida ja raamatuid lugeda, kuigi igapäevaselt on põhirõhk laulmisel ja koolil. Nimelt õpib neiu Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledžis tervisejuhiks.  "Püüan kõike meeldivat võrdselt ja rõõmuga teha," ütleb ta. Tähtsal kohal elus on Sünnel unistuste täideviimine, sellest ka kaunitari moto: “Mitte kunagi ära murra lubadust, mille oled andnud iseendale, sest iseendale antud lubadused on tavaliselt väiksemateks juppideks jagatud suured unistused!”

Tene Sommer

 

[gallery ids="1962886,1962894"]