Reklaam sulgub sekundi pärast

LAURA PÕLDVERE: Igapäevane meikimine on uude päeva sisseelamine!

Kui huulepulk, siis punane, kui ripsmetušš, siis dramaatiline, kui iluteraapia, siis naer… Oma ilulemmikutest ja ilusaladustest räägib alati kadestamisväärselt särav Laura Põldvere.

Kui huulepulk, siis punane, kui ripsmetušš, siis dramaatiline, kui iluteraapia, siis naer… Oma ilulemmikutest ja ilusaladustest räägib alati kadestamisväärselt särav Laura Põldvere.

 Milline on parim ilunõuanne, mis sulle kunagi antud on?

Esimese asjana meenub mulle ühe ajakirjaniku blogipostitus, kus ta kiitis näosaate grimeerijaid seoses ühe mu etteastega. Ta kiitis mulle tehtud meiki, sest see pidavat olema palju parem kui ma tavaliselt kannan. Meik aga oli nii kerge, et seda peaaegu nagu polnudki. Ehk see oli tahtmatu kompliment, et mida vähem meiki, seda parem (naerab – toim).

Oma töö tõttu puutud sa sageli kokku ilumaailma proffidega. Milliseid ilunõuandeid oled neilt kuulnud?

Kõige parem nõuanne, mis ma sain Kaia Triisalt, oli see, et ma ei ostaks endale kokku erinevaid meigipalette ja tooteid, mida ma ei vaja. Tänu sellele kõnnin ma nüüd välismaal olles rahumeelselt Sephora poodidest mööda. Ega ma ju igapäevaselt ei kasuta sinist glitter-lauvärvi või siis lillat huulepulka. Ja kui seda tarvis, siis on Kaia mul selle jaoks olemas!

Millised on need ilutooted, milleta sa hakkama ei saa?

Kindlasti puuderkreem – kas Chaneli või Giorgio Armani eriti mõnusalt pehmed ja hästi katvad kreemid või siis Selveris leiduv essence meigiliin, mis on odav ja ajab asja väga hästi ära. Kindlasti ka ripsmetušš. Mida odavam, seda parem, sest need on paksema konsistentsiga ning mulle meeldib, kui ripsmed on dramaatilised. Muidu olen kasutanud essence’i tušše, aga nüüd San Franciscost ostsin vahelduseks Too Faced’i oma. Vajalikud on ka päikesepuuder ja lainer. Lainerijoon ikka ei tule üldse välja… aina harjutan ja harjutan.

Kui palju sa end igapäevaselt meigid?

Enda igapäevane meikimine on justkui uude päeva sisseelamine. Nii, nagu ka riided annavad päevaks mõnusa energia, nii annab näiteks roosa huulepulk päevale väikese vimka juurde.

Kuidas sa igapäevaselt oma naha eest hoolt kannad?

Ma ei ole suur koduste iluprotseduuride tegija, sest mul puudub selleks kannatus ja alati on mõni tööasi, mis selle asemel rohkem tegemist vajab. Kord kuus üritan jõuda Tartusse oma kosmeetiku juurde, kes mu nahka turgutab.

Aeg-ajalt luban endale ka vipMedicumi Hydra Facial hoolitsust, mis on eriti mõnus. Ja kui külm on naha vahele pugenud ja tunnen, et suunurgad hakkavad allapoole kiskuma, siis lipsan korra solaariumisse. Ja igapäevaseks põhiteraapiaks on palju naeru ja ilmselt siis tulevikus palju naerukortse (naerab – toim).

Kas on midagi, mida sa iial oma välimusega ei teeks?

Kuna mu tujud on nii seinast seina, siis ma ei saa öelda, et on midagi, mida ma kohe kindlasti ei teeks. Näosaadet arvestades ning neid meeskaraktereid meelde tuletades, siis on igasuguseid ekstreemsusi tehtud. Peale Jassi Zahharovi saadet sõitsin varahommikuse lennukiga San Franciscosse. Lennukis avastasin, et käsi on vampiirihammustusest veel nii-öelda verine ning peast koorus kiilaka maski jäänuseid.

Kuidas sa suhtud iluoperatsioonidesse?

Ma leian, et igaühel on õigus tunda end oma nahas hästi ja enesekindlalt. Piir võibolla jookseb sealt, kui hakkame ennast juba kellekski teiseks lõikama. Selle jaoks on õnneks meik ja grimm olemas.

Kuidas sa oma juuste eest hoolt kannad?

Kasutan täiesti tavalisi Garnier’ šampoone ja maske. Kuna juuksed saavad seoses lavasoengutega päris palju koormust, siis igapäevaselt kasutan juurte niisutamiseks maski.

Sa oled kadestamisväärses vormis. Mis on selle saladus?

Ma armastan trennis käimist. Kas siis Free Flow Stuudio tantsutrenne või MyFitnessi jõusaali ja joogat. Ma üritan ikka vähemalt neli korda nädalas trennisaali jõuda. Ja ega see enam ei olegi sundimine, vaid kehale meeldib koormuse andmine ning kui ei ole pikalt trenni jõudnud, siis tekib juba igatsus.

Kas oled pidanud ka dieete?

Ilmselt on kõik naised millalgi mingisugust dieeti pidanud lühemat või pikemat aega. Ma olen dieedi asemel õppinud valima endale kvaliteetset ja tervislikku toitu ning kalorite asemel õppinud lugema glükeemilist indeksit. Näosaate ajal õppisin aga jälle pitsat sööma, mis on vahelduseks nii-nii hea. Aga tegin ka superpalju trenni sellele tasakaaluks. Ja pidev adrenaliin seoses uute projektidega põletab ilmselt ka palju kaloreid. Ma ei ole just väga tihti mugavustsoonis.

Nude või punane huulepulk?

Punane.

Kas sul on ka iluiidoleid ehk milliseid naisi sa imetled?

Neid, kes libastuvad ja eksivad… ja tõusevad püsti ja on löödud, aga mitte nii löödud, et ei saaks edasi minna.

Milline on sinu signatuurparfüüm või hetke lemmik?

Abercrombie & Fitchi naistelõhn ja Armani Si. Vanadest aegadest kummitab siiamaani Stella McCartney esimene lõhn.

Kauneim kompliment, mille oled saanud?

Kui tegin näosaates Duffyt, siis Joosep (Joosep Järvesaar – toim) ütles „Laura, sa näed välja nagu blond Alice Cooper” või siis, kui Märt Avandi kommenteeris mu Jassi Zahharovi välimust „Laura, ma arvasin, et peale Scatmani ei saa hullemaks minna, aga näed, sa üllatad mind”.

Millal tunned end kõige ilusamana?

Siis, kui mu sees on enesekindlus ja rõõm sellest, mida ma teen. See võib juhtuda isegi siis, kui tegelikult näen välja nagu Scatman…

Laura ilukokteil:

See pärineb paari aasta tagusest ajast, kui tulin reisilt Belize’ist koju. Avastasin ühest ajakirjast jääkuubiku hommikuse äratuse. Valmistad rohelist teed, kallad selle jääanumasse, külmutad ära. Hommikul võtad üks-kaks kuubikut välja ning paned rätiku sisse ja siis rullid nendega üle näo. 

 

Tekst: Triin Tisler

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar 1/17