Reklaam sulgub sekundi pärast

LAURA PÕLDVERE KÜLASTAS Liibanonis olevaid Eesti kaitseväelasi

Armastatud lauljatar Laura Põldvere külastas hiljuti Liibanonis kaitseväe missioonil olevaid Eesti sõdureid. Lisaks sellele esines Laura ka kohalikele koolilastele ning käis Iisraeli-Liibanoni kontrolljoonel rahuvalvajate tööga tutvumas. Buduaar uuris lauljatarilt, kas teda on ka varem kaitseväelastele esinema kutsutud ja kuidas sõdurid teda vastu võtsid.

"Vastuvõtt oli ääretult soe. Nii vahva oli, et paljud naised tervitasid enda tuttavate kaudu oma mehi. Andsime tervitused edasi kontserdil," rääkis Laura.

Ta kinnitas, et teda on ka varem sõduritele esinema kutsutud, kuid paraku pole ta ajanappuse tõttu saanud kutset vastu võtta. "Jah, mind on ka varem kutsutud kaitseväelastele esinema missioonidega seoses, kuid kahjuks ei ole see minu graafikuga sobinud. Mäletan väga, kui mind kutsuti Afganistaani, siis pidin ütlema mineku ära, kuna samal ajal tegin ülikooli lõpueksameid. Olin nii tohutult kurb, aga ju siis pidingi ootama sobivat aega.

Kui nüüd Antti Saarma mulle helistas ja pakkus välja idee siia tulla esinema meie oma poistele, siis vastasin murdosa sekundi vältel, et jah ja muidugi. See on silmiavav kogemus, mis annab aimdust hoopis teistsugusest maailmast. Sõjaväebaasis elamine, Süüria põgenikud, blue line ehk Iisraeli ja Liibanoni vahel olev ala, mis võib iga hetk lahvatada uue sõja alguspunktiks... See kõik tuletab meelde, et elu Eestis on võrratu. Me peaks seda rohkem hindama ja eriti hindama vabadust, elamist mitte hirmu käes," sõnas Laura.

Kuidas lauljatarile aga sõduripoiste toidud maitsesid? "Toidud olid üllatavalt head. Mitte, et ma oleks arvanud, et seal on allapoole arvestust söögikorrad, aga iga kord oli midagi uut ja põnevat. Samas ma saan aru ka poistest, kes seal on, et nemad ju söövad seda sama toitu pool aastat ehk siis ilmselt läheb ikka üksluiseks vahetevahel," lisas ta.