Reklaam sulgub sekundi pärast

Lauri Pihlap: Whitney Houston´i muusika jääb meiega igaveseks!

Lauri Pihlap ja Soul Militia, kes oma lauluga “The Future Is Now” saates “Eesti Laul 2012” poolfinaali edasi pääses, pidas ja peab meie seast nädalavahetusel lahkunud maailmaklassi lauljatari Whitney Houston´it läbi aegade parimaks ning võimsaimaks vokalistiks. Lauri rääkis Buduaarile, kuidas on Whitney mõjutanud tema muusikalist karjääri ja seda juba lapsest saadik.

Lauri Pihlap ja Soul Militia, kes oma lauluga “The Future Is Now” saates “Eesti Laul 2012” poolfinaali edasi pääses, pidas ja peab meie seast nädalavahetusel lahkunud maailmaklassi lauljatari Whitney Houston´it läbi aegade parimaks ning võimsaimaks vokalistiks. Lauri rääkis Buduaarile, kuidas on Whitney mõjuta-nud tema muusikalist karjääri ja seda juba lapsest saadik.

Whitney Houston on maailma parim lauljatar! Tegelikult ei ole mõtet üldse tekitada vaidlusteemat, kas ta oli parim või üks parimatest, fakt on see, et vokalistina oli ta klass omaette. Tema vokaaltehnika, hääletämber, isikupära, jõulisus, sensuaalsus olid faktorid, mis tegid temast meie planeedil miljonite muusikafanaatikute lemmiku ning miljonite lauljate eeskuju. Ta oli üks neist artistidest, kellel polnud tarvis mingisuguseid show-elemente. Piisas vaid tema häälest, mis sisaldas niivõrd palju emotsioone ja erinevaid värve, mis kuulajad sulama pani,” ei hoia Lauri end Whitney muusika ning ande kirjeldamise osas tagasi. 

Whitney Houstoni lummavat häält kuulsin esmakordselt 4-5aastaselt. Mäletan, et makilindilt kostis tihti lugu "How Will I Know" ning ma soovisin kangesti seda metsikult kaasakiskuvat refrääni õigesti kaasa laulda. Probleem seisnes selles, et ma ei osanud ju inglise keelt. Igatahes ma üritasin, omaleiutatud keeles muidugi,” ütleb Lauri, et juba lapsest saadik mõjutas Whitney muusika teda hingepõhjani.

Whitney repertuaar meeldis mulle väga juba lapsena, kuid erilist tähelepanu hakkasin talle pöörama tänu 1996. aastal ilmunud soundtrack albumile "The Preacher's Wife". See on üks edukamaid gospelplaate maailmas ning minu eriliseks lemmikuks sai Annie Lennoxi kirjutatud pala "Step by step". Whitney albumitest on mulle isiklikult hingelähedaseim 1998. aastal ilmunud "My Love Is Your Love". Olin tol ajal ise noor muusikafanaatik ja pidevalt harjutav laulja, kelle jaoks albumi meloodiad, produktsioon ning Whitney kordumatu vokaal olid mõistusevastaselt head,” lisab Lauri.

“Võrratu laulja, produtsent, andekas näitlejatar, kaunis inimene... Whitney Houston oli legend oma eluajal ning jääb selleks senikauaks, kuni inimkond kestma jääb,” on Lauri veendunud, et sedavõrd andeka lauljatari muusika jääb meid kõiki mõjutama igavesti.

Karin Karu