Reklaam sulgub sekundi pärast

Lea Liitmaa leiab, et usuõpetus koolides oleks tore!

Usuõpetus - paljude jaoks seostub see usu propageerimisega, justkui kõik peaksid usklikud olema. Tegelikult päris nii siiski ei ole. Usuõpetus kujutab endast erinevate religioonide õpetust ja seda võiks võtta kui ajalugu. Ometi on paljud lapsevanemad märku andnud mitmetes riikides, et nemad usuõpetust koolidesse ei lase ja ei taha! Uurisime lauljatari Lea Liitmaa käest, mida arvab tema kui lapsevanem: kas usuõpetus tuleks Eesti koolidesse tuua?

Usuõpetus - paljudele jaoks seostub see usu propageerimisega, justkui kõik peaksid usklikud olema. Tegelikult päris nii siiski ei ole. Usuõpetus kujutab endast erinevate religioonide õpetust ja seda võiks võtta kui ajalugu. Ometi on paljud lapsevanemad märku andnud mitmetes riikides, et nemad usuõpetust koolidesse ei lase ja ei taha! Uurisime lauljatar Lea Liitmaa käest, mida tema kui lapsevanem arvab: kas usuõpetus tuleks Eesti koolidesse tuua?

Lea leiab, et usuõpetus on samasugune õppeaine nagu teisedki ning ta ei arva, et see kujutab endast usu propageerimist. „Usuõpetuses ilmselt peaks õpetatama erinevaid religioone, keegi ei õpeta usklikuks olemist,“ arvab lauljatar.

Leal endal usuõpetust koolis küll ei olnud ning selle tõttu on ta hiljem pidanud ostma endale erinevaid teoseid religioonidest, et õppida ja uurida nende olemust. Samuti leiab ta, et usuõpetus koolides oleks väga tore mõte. „Muidugi oleks väga hea. Minul seda koolis ei olnud ja ma olen ise pidanud hiljem ostma raamatuid ja lugema erinevatest uskudest,“ räägib ta, lisades:  „Lihtsam oleks ju see info saada koolist.“

Lauljatari sõnul arendaks see inimeste silmaringi ning teeks ka suhtlemise kergemaks. Erinevatel religioonidel on isemoodi tavad ning kombed ning nende teadmine hoiaks nii mõnegi äparduse ära. „Ma arvan, et usuõpetus oleks tore, see annaks maailmast kasuliku ülevaate ja nii oleks lihtsam suhelda teiste inimestega, kes kuuluvad teistesse religioonidesse,“ räägib Lea Buduaarile.

Mida arvate teie, lugejad? Kas usuõpetus tuleks koolidesse tuua?




Buduaar.ee