Reklaam sulgub sekundi pärast

Lihavõttepühade kook Talleggi peakokalt

2. aprillil on Suur Reede ja 4. aprillil on lihavõttepühad, mil koksitakse eelnevalt kaunistatud keedumunasid ning kaetakse ka pidulaud maitsvate kevadiste roogadega. Talleggi peakokk Kuno Kitsing annab värske idee, millise magusapoolisega võiksid oma peret kevadpühadel üllatada.

2. aprillil on Suur Reede ja 4. aprillil on lihavõttepühad, mil koksitakse eelnevalt kaunistatud keedumunasid ning kaetakse ka pidulaud maitsvate kevadiste roogadega. Talleggi peakokk Kuno Kitsing annab värske idee, millise magusapoolisega võiksid oma peret nendel kevadpühadel üllatada. Tegemist on maitsva toorjuustu sisuga ja sidruni maitselisaga keeksitaignal põhineva koogiga, mis maitseb ülihea ja näeb kaunis välja.


Vaja läheb

Sidrunikreemi jaoks:
4 Talleggi muna
100 g suhkrut
2 sidruni mahl ja viljaliha
100 g võid
näpuotsaga soola

Keeksitaigna jaoks:
4 Talleggi muna
275 g jahu
200 g suhkrut
250 g pehmet võid
2 tl küpsetuspulbrit

Toorjuustukreemi jaoks:
500 ml vahukoort
250 g mascarpone juustu
150 g suhkrut
1 spl želatiini 

Tee nii:
Sidrunikreem
Vahusta munakollased suhkruga. Koori sidrunid ja eemalda viljaliha kestade vahelt ning pigista kesta jäänud mahl segu jaoks anumasse. Saadud viljaliha ja mahl lisa munakollastele.
Kuumuta saadud segu vesivannil paksenemiseni, kuid ära keeda segu! Kui segu on paksenenud, lisa võikuubikud ükshaaval ja segades kuumuta, kuni või on ilusasti massi sulanud. Maitsesta vähese soolaga.

Toorjuustukreem
Vahusta koor. Pane želatiin külma vette paisuma ning sega toorjuustu hulka suhkur. Lisa aeglaselt segades juurde pool vahustatud koorest ja želatiin. Seejärel lisa ülejäänud vahukoor, aeglaselt kreemi segades.

Koogipõhi
Vahusta pehme või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad, samas jätka vahustamist. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks massiks. Tõsta segu võitatud ümmargusse auguga keeksivormi. Küpseta 175 C ahjus umbes tund aega.
NB: Kook on valmis, kui koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks.

Valminud küpsetise keskele jäänud avausse pane sidrunikreem ja määri kook ümberringi toorjuustu kreemiga.
Soovi korral kaunista kooki, näiteks M&M kommide, šokolaadipuru või -lilledega vms.
 
NB! Kui vahetult enne serveerimist panna koogi sisse sooja sidrunikreemi, siis koogi lahtilõikamisel meenutab kreem vedelat voolavat munakollast.
Palju uusi munadevärvimise ideid leiad  SIIT
Tallegg.ee
-st leiad igaks päevaks inspireerivaid toiduelamusi!

Kaunist kevadet ja toredaid peatselt saabuvaid pühi soovib Tallegg!