Reklaam sulgub sekundi pärast

Lihtsad ja efektiivsed harjutused ilusa keha saavutamiseks


Selleks, et end pisut paremasse vormi saada ei pea ilmtingimata kohe jõusaali või aeroobikatundi tormama. Eriti kui sa oled algaja. Alustada tuleks rahulikult ja väiksemates kogustes. Seepärast toomegi siin mõned harjutused teile, et saaksite alguse kätte.
Enne harjutuste alustamist on oluline end ette valmistada, teha venitus- ja sirutusharjutusi. Harjutuste tegemise ajal peate tundma end mugavalt.

[email protected]

Selleks, et end pisut paremasse vormi saada ei pea ilmtingimata kohe jõusaali või aeroobikatundi tormama. Eriti kui sa oled algaja. Alustada tuleks rahulikult ja väiksemates kogustes. Seepärast toomegi siin mõned harjutused teile, et saaksite alguse kätte.

Enne harjutuste alustamist on oluline end ette valmistada, teha venitus- ja sirutusharjutusi. Harjutuste tegemise ajal peate tundma end mugavalt, kui kuskilt on valus või midagi häirib teid, siis lõpetage. ärge unustage hingata! Seda on vaja ka teie kasvavatel lihastel;)

Et te ka näeksite tulemusi on vaja järjepidevust. Lihastele tuleb nende uus käitumine järk-järgult selgeks õpetada ja see juhtub vaid siis kui iga päev kordate teatud arvu samu harjutuste seeriat.

Tee igat harjutust eraldi. Kui üritad kahte asja korraga teha ei pruugi kummastki kasu olla või just vastupidi koormad oma keha liialt. Efektiivseima tulemuse saad, kui viid igat harjutust läbi üks haaval ja nii hästi kui sa vähegi suudad.

Tee kõik harjutused lõpuni. Sul endal võib ju olla tunne, et olid hästi tubli ja tänaseks on harjutustega kõik, kuid kui sa teed harjutuse poolikult, ei ole tast tegelikult peaaegu üldse kasu.
Kui sa tunned kuskil valu, siis on eriti oluline aru saada, kas see on kange liigese või lihase valu (sel korral tuleks valu natuke kannatada) või mingi tõsisem, vana vigastuse või muu sarnane valu (mis puhul ei tohiks hetkel harjutustega jätkata). Neid saab eristada selle järgi et tõsine valu annab end rohkem tunda ja tal läheb kauem aega et vaibuda. Lihtne liigese/lihase valu annab varsti järele.

Sea harjutuste tegemiseks mingi kindel aeg, see annab ka sulle endale mingi regulaarsuse tunde ja muutub kergemini igapäevaseks rutiiniks.

Kaks harjutust kõhulihaste treenimiseks:

1) (Kui on võimalus kuskil rippuda). Rippuge sirgelt hoides käsi umbes õlgade laiuselt. Tõstke jalgu ülespoole ja samal ajal kõverdage neid täielikult rinna kõrgusele. Hoia neid seal ja siis lase aeglaselt alla. ürita seda teha 10 korda järjest ja nii kuni 4 seeriat.

2) Lama selili ja pane jalad põlvedest kõverdatuna tooli peale nii et moodustuks umbes 90-kraadine nurk. Pane käed pea alla ja ürita nüüd ülaselga ja õlgu tõstes peaga põlvi puudutada. See osutub küll võimatuks kuid vii pea põlvedele nii lähedale kui vähegi võimalik.

Peale harjutuste tegemist ära unusta venitada! Keera end kõhuli ja aja käed sirgeks, võid ka pead selja taha viia, et venitust veelgi suurendada. Venitamine muudab lihased piklikumaks ja silmale kaunimaks vaadata.

Harjutusi kätele hantlitega:

1) Seisa jalad õlgade laiuselt harkis. Tõsta käed koos raskustega otse üles. Too nad siis aeglaselt kõrvale, et nad oleks paralleelselt maaga. ära kõverda küünarnukke! Korda.
2) Seisa kergelt harkis ja kummarda keha 90-kraadiselt ette. Siruta käed koos hantlitega enda ette maa poole. Hoia peopesi  välja poole. Tõsta käed üles kuni nad on maaga paralleelsed. Küünarnukke ära kõverda!