Reklaam sulgub sekundi pärast

LIHTSAD NIPID, kuidas last lutist võõrutada

Paljudele emadele valmistab peavalu, kuidas panna laps lutist loobuma. Kes üritab heaga ja kes kurjaga, kuid fakt on see, et üsna paljudes peredes käib lapse lutist võõrutamine üsna raskelt. Ajakiri Women's Health otsustas siinkohal appi tulla ja panna kirja mõned lihtsad nipid, mis aitavad last lutist võõrutada.

1. Millal loobuda?

Laps peaks vabanema lutist, pöidla imemisest või lutipudelist hiljemalt 2.-3. eluaasta vahel. Kui loobumist edasi lükata, võib lapsel tulla probleeme hambumusega või lõug vales suunas kasvada. Lutist loobumist ei peaks alustama samal ajal, kui laps läheb lasteaeda, kui sünnib teine järeltulija või laps on haige.

2. Algus võib raske olla

Esimesed nädalad ilma lutita võivad olla väga rasked. Sellisel juhul peavad mõlemad lapsevanemad endale kindlaks jääma. Laps õpib vähehaaval ennast ise ilma lutita maha rahustama.

3. Hea tuleb tasahilju

Lutist võõrutamist tasuks alustada tasahilju. Lutti võib kasutada näiteks ainult magamise ajal ja suure häda korral, kuid muidu on see peidus.

4. Leppige koos kokku

Võite koos lapsega ühiselt kokku leppida, millal ja kuidas lutist loobutakse. Luti võib näiteks viia metsa väikestele oravapoegadele, kes seda rohkem vajavad.

5. Turvalisuse objekt rahustab

Loobumisel võib kaasa aidata mingi muu turvalisuse objekt. Selleks võib olla näiteks mõni pehme mänguloom, kes on oma kujult ja lõhnalt tuttav ning turvaline.