Reklaam sulgub sekundi pärast

Liis Lass: pead olema üliinimene, et su kallal ei ilgutaks!

Endine miss Liis Lass teenib nüüd leiba laulusõnade kirjutamisega. Tema sulest pärinevad selliste laulude värsid nagu Rolf Junior "Maagiline Päev", Nele-Liis Vaiksoo ja Rolf Junior "Täheöö", Lenna Kuurmaa "Vabadus Valatud Verest" jpt. Liis rääkis Buduaarile, et eesti inimeste kritiseerimine paneb paljusid Eestist lahkuma. Kus iganes riigis Liis ei elaks, ei unustaks ta kunagi oma rahvuslikku tausta!

 

Endine miss Liis Lass teenib nüüd leiba laulusõnade kirjutamisega. Tema sulest pärinevad selliste laulude värsid nagu Rolf Junior "Maagiline Päev", Nele-Liis Vaiksoo ja Rolf Junior "Täheöö", Lenna Kuurmaa "Vabadus Valatud Verest" jpt. Liis rääkis Buduaarile, et eesti inimeste kritiseerimistahe paneb paljusid Eestist lahkuma. Kus iganes riigis Liis ei elaks, ei unustaks ta kunagi oma rahvuslikku tausta!

Liisile meeldib progress ning edasiliikumine ning hetkel ta pereelu ei igatse. Samas teab ta põhjust, miks nii paljud Eestist lahkuvad. "Tulevikku ma ennustada ei oska, kuid arvan, et jõuan oma elus elada nii mõneski erinevas riigis. Mulle meeldib pidev progress, järjekindel enesetäiendamine ja liikumises olemine ning seega ei kujuta ma ette, et juurduksin lõplikult ühte paika. Naudin praegu täiel rinnal noor ja õnnelik olemist ning klassikalises mõttes pere loomine, ennast kohustustega sidumine ning laste kasvatamine ei tundu praegu kuidagimoodi ahvatlev. Hea on olla hingelt vaba ja siiralt õnnelik. Kui tekib tunne, et miski tekitab stressi, heidan tekitaja enda elust momentaalselt, tagasi vaatamata. Ausalt öeldes tunnen veidi kaasa inimestele, kes enda nooruse enneaegsete muredega ära rikuvad. Seetõttu on ka Eesti meediategelased ja artistid väga keerulises olukorras, sest ülikriitilist ja veidi silmakirjalikku eestlast on väga raske teenindada - selleks pead olema üliinimene, totaalselt veatu, et sinu tegemiste, esinemiste, oleku, väljanägemise ja väljaütlemiste üle ei ilgutaks. Eks see kõik paneb talendid lahkuma, visionäärid pettuma, poliitikud vassima, ärimehed lahkuma...," nendib ta.

Eestlaste põhiprobleemina näeb Liis võõraviha, kadedust ja skeptitsismi. "Tänu oma kuulsale vanavanaonule Konstantin Pätsile ja veel kuulsamale esiisale Kreutzwaldile oman huvitavat riigi- ja kultuurielu ühispärandit, mis tahes tahtmata kujundab minu suhtumist Eesti ellu päris tugevalt. Olen arvamusel, et eestlase ajalooliste sündmuste tagajärjel kujunenud sügavat sisemist nukrust ja allasurutust ei muuda üleöö, kuid kahjuks tulenevad sellest ka eestlase põhiprobleemid: võõraviha, kadedus, muudatustele vastuvõtmatus, skeptitsism jne. Ma loodan, et Eesti noored ei kanna enam nõnda rasket taaka ja omavad täieõiguslike eurooplastena positiivset ja edumeelset suhtumist tulevikku ja kaasmaalastesse. Ma ise tahaks loota, et kuulun viimaste sekka. Olenemata sellest, et ma ei unusta meie rahvuslikku tausta ja lugu, püüan elada väärikat, ausat ja ligimesest hoolivat elu. Kui kõik niimoodi mõelda prooviksid, poleks vajagi midagi muuta!"

Tene Sommer