Reklaam sulgub sekundi pärast

Linnateatri näitlejad laulavad sulle järgmisel nädalal Jõhvis, Tartus, Pärnus ja Tallinnas

"Tallinna Linnateater laulab" on neljal päeval neljas erinevas Eesti kontserdimajas toimuv muusikasündmus. Riina Roose käe all laulab Linnateatri kogu trupp Olav Ehala, Valter Ojakääru ja Uno Naissoo muusikat Tallinna Kammerorkestri saatel.

Üks mõnus ja eriline muusikaüritus on taas lähiajal aset leidmas. "Tallinna Linnateater laulab" on neljal päeval neljas erinevas Eesti kontserdimajas toimuv muusikasündmus. Riina Roose käe all laulab Linnateatri kogu trupp Olav Ehala, Valter Ojakääru ja Uno Naissoo muusikat Tallinna Kammerorkestri saatel.

Kontserdid toimuvad 24. novembril Jõhvi Kontserdimajas, 25. novembril Tartus Vanemuise Kontserdimajas, 26. novembril Pärnu Kontserdimajas ja 27. novembril Tallinnas Estonia Kontserdisaalis.

Linnateatri näo juurde on alati kuulunud meisterlikult laulvad näitlejad ja lavavormidest muusikalid (Jaan Tätte/Olav Ehala „Kaotajad“ 2003) või kontsertetendused („Eesti teatri laulud“ 2005). Seekord on ettevõtmise mastaap aga erakordselt suur, võtnud mööda Eestit ringi rändava kuju ning muusikaasutustes elava orkestri taustal esitamise vormi. Teatri laulvad näitlejad pole kunagi laval olnud nii suure koosseisuga.

Laulavad: Andero Ermel, Mikk Jürjens, Piret Kalda, Hele Kõrve, Anu Lamp, Indrek Ojari, Evelin Pang, Ursula Ratasepp, Anne Reemann, Rain Simmul, Elisabet Tamm, Külli Teetamm, Mart Toome, Veiko Tubin, Sandra Uusberg, Andrus Vaarik, Helene Vannari, Kristjan Üksküla.

Kontsertturneel esitletakse ka Linnateatri kõige värskemat helikandjat Olav Ehala muusikast „Thijl Ulenspiegel ja teisi laule“. Plaadil esitavad Ehala muusikat näitlejad Tallinna Kammerorkestri saatel. Thijl Ulenspiegeli lugu tugineb Charles de Costeri raamatule “Legend Thijl Ulenspiegelist ja Lamme Goedzakist” (1867). Jutud Ulenspiegelist pärinevad aga juba keskaegsetest saksa, prantsuse ja madalmaade legendidest. “Thijl Ulenspiegel” jõudis esimest korda Eestis lavale aastal 1986 Linnateatri eelkäijas, Eesti Riiklikus Noorsooteatris.

Kontsertkava saab teoks Tallinna Linnateatri ja Tallinna Filharmoonia ühistööna, mida on tänu varasematele väiksematele koostegemistele juba ammu kavandatud. Ettevõtmise algatasid Tallinna Linnateatri muusikajuht Riina Roose ning Tallinna Filharmoonia kauaaegne direktor Jüri Leiten, kes juhib alates 1. septembrist Eesti Kontserti.

 

Piletiinfo leiad SIIT.