Reklaam sulgub sekundi pärast

Los Angelese moeajakirjanik Emili Vesilind: “Mood on mu kirg!“

Emili Vesilind, kelle isa on maailmakuulus eestlasest ajakirjanik, aastaid National Geographicu jaoks töötanud Priit Vesilind ja ema ameeriklanna, on sündinud Ameerikas, kuid elu on läinud nii, et sidet Eestiga pole ta katkestanud. Intervjuus Buduaarile ütleb Emili muu hulgas, et on töötanud kaks aastat maailma suurimas moeväljaandes!

Emili Vesilind, kelle isa on maailmakuulus eestlasest ajakirjanik, aastaid National Geographicu jaoks töötanud Priit Vesilind, ja ema ameeriklanna, on sündinud Ameerikas, kuid elu on läinud nii, et sidet Eestiga pole ta katkestanud. Intervjuus Buduaarile ütleb Emili muu hulgas, et on töötanud kaks aastat maailma suurimas moeväljaandes!

Tutvusta oma päritolu ja pere.
Minu perekonda kuuluvad mu kaks venda – William ja Paul –, mu ameeriklasest ema ja isa Priit Vesilind, kes on Eestist ja emigreerus Ameerikasse 1940ndatel. Minu lähema perekonna moodustavad aga mu ameeriklasest abikaasa Jeremy ja poeg Liam Castillo (kes oli augusti keskel intervjuu tegemise ajal vaid kaheksanädalane – toim).
Minu isa on eestlane, tema isa Paul Vesilind töötas Tallinnas insenerina. Tema ema oli koduperenaine, kuid töötas pärast keskkooli ühes Tallinna pangas. Meil on Paul Vesilinnu poolt Eestis väga sügavad juured, muide, taastame Tallinnas ka oma Eesti-kodu, mis asub Pirita jõe ääres, kohe kloostri juures.

Kui palju Eestist tead ja kui tihti siia satud?
Käisin Eestis iga paari aasta tagant, et näha oma venda Williamit ja tema tütart Ameliat. Meil on õnnestunud Eestiga oma sidemed säilitada ja seda suuresti tänu kinnisvarale, mis meile 1990ndate alguses tagastati.

Kus ja mida oled õppinud?
Õppisin New Yorgi The New School Universitys ja Syracuse Universitys ajakirjandust, olen ajakirjanik, kes spetsialiseerunud moele ja ilule.

Kuidas moeajakirjanduse enda jaoks avastasid?
Olen olnud moest alati väga huvitatud, see on olnud mu kirg juba ajast, kui olin väike tüdruk. Mul õnnestus saada tööd Women’s Wear Dailys, mis on suurim moeväljaanne maailmas, töötasin seal paar aastat reporterina. Seejärel, 2007. aastal läksin tööle Los Angeles Timesi ja eelmisest aastast töötan vabakutselisena, kuid teen seda siiski koos vana Los Angeles Timesi tiimiga. Töötan selles valdkonnas alates 2005. aastast.
Vabakutselisena kirjutan blogisid ja lugusid-ülevaateid kohaliku ja rahvusvahelise moe- ja ilumaailma kohta iga päev, kui ma parajasti oma poja eest ei hoolitse.


Loe täispikka intervjuud Emili Vesilinnuga sügisesest Buduaari ajakirjast.

Mari-Liis Helvik