Reklaam sulgub sekundi pärast

MAANTEEAMET TEAVITAB: Tallinnasse sisenemine muutus alates tänasest tasuliseks

Eesti ülikiire autostumine on juba pikka aega valmistanud muret nii maanteede kasutajatele kui ka keskkonnakaitsjatele. Lisaks maanteedel liikuvatele üle 60 tonni kaaluvatele sõidukitele on probleemiks ka mootorikütusena kerge kütteõli kasutamine. Tänaseks on probleemile aga lahendus leitud ning Maanteeamet otsustas Tallinnasse sisenemise tasuliseks muuta. 

Kuna põhiline liiklus toimub pealinnas, siis sellega soovitakse vähendada linna sisenevate autode arvu ning üritatakse säästa keskkonda. Linna piirile on üles seatud kiiruskaamerad, mis linna sisenedes salvestavad autonumbrid. Kord kuus lüüakse Maanteeametis summa kokku ning võetakse automaatselt autoomaniku arvelt maha. Pealinna sisenemine maksab kolm eurot. 

Kõige rohkem kannatavad antud seadusemuudatuse all Tallinna lähivaldades elavad inimesed, kes igapäevaselt pealinnas tööl käivad. Maanteeamet aga kinnitas, et kõnealused inimesed saavad selle summa sisse nõuda oma tööandjalt, seega ei pea nad töösõitude arvelt oma kukrut kergendama. 

Kui antud maks toimib ja kõik sujub plaanipäraselt, siis järgmiseks muudetakse tasuliseks ka Tartusse, Pärnusse ja Narva sisenemine. 

 

Tegemist on siiski vaid aprillinaljaga.