Reklaam sulgub sekundi pärast

MÄNGUKARU TRIKK, mis aitab ärritunud lapse maha rahustada

Oled sa kunagi toidupoes või muus avalikus kohas sattunud olukorda, kus laps lihtsalt ei jäta oma jonni ning ta väljendab seda päris valjuhäälselt. Nii, et sul hakkab piinlik ja teistel emadel on sinust kahju. Lõpptulemusena on su kullatükk nii endast väljas, et nutab lohutamatult ja teda tundub olema võimatu maha rahustada. Väidetavalt on üks nipp, mis aitab.

Tänapäeval kannatavad paljud lapsed ärevushäirete all ja seetõttu kipuvad nad just avalikes kohtades endast välja minema. Veebileht Lifehacker.com soovitab lihtsat mängukaru trikki, mis aitab lapsel igas olukorras maha rahuneda. See ei pruugi siiski toimida esimesel korral ja kasuks tuleb, kui esimesed korrad teete kodus. Kui laps on õhtul erutunud ja ei saa und, siis mängukaru trikk aitab ka uneks ette valmistada.

Kuidas mängukaru trikk käib ja miks sellel on just selline nimi? Kõik lapsed armastavad suuri pehmeid mänguasju ja see ei pea sugugi olema karu, vaid võib olla ka mõni teine pehme mänguasi, mis lapsele meeldib ja mis aitab maha rahuneda. Maharahunemise võti nii suurtel kui väikestel on hingamine, mis on vaja kontrolli alla saada. Mängukaru aitab seda teha nii, et laps ise ei saa arugi.  

1. Palu lapsel pikali heita (juhul kui olete kodus) ja pane mängukaru tema kõhule pikali. Kui olete avalikus kohas, siis võite teha seda seistes või istudes. Ole alati ise lapsega seda harjutust tehes tema silmade kõrgusel, mitte kõrgemal. See näitab sinu pühendumist ja tal tekib usaldus, et sinuga mängukaru trikki teha. Kui räägid lapsega ülevalt alla, siis see võib teda veelgi rohkem närvi ajada.

2. Palu lapsel läbi nina sisse hingata, lugedes ise kolmeni ning samal ajal tõsta karu püsti. Seejärel loe kolmeni ja palu lapsel välja hingata, samal ajal langeta karu jälle pikali.

3. Karutrikk toimib alati, kui sa ise seda tehes oled rahulik, pühendunud ja rõõmus, ning ei toimi peaaegu kunagi, kui sa ise oled närvis ja vihane. Korda harjutust vähemalt viis korda või vajadusel nii kaua, kui näed, et laps on maha rahunenud ja meeleolu on muutunud.

Pehmest lemmikmänguasjast on abi ka lapse ärevushäirete ravis ning sellest võibki saada tema nn stressimänguasi, millega ta ise hingamisharjutusi teeb, kui tunneb end halvasti. Sügav hingamine ei ole vajalik mitte ainult lastele, vaid ka täiskasvanutele ning seda harjutust tehes õpetad sa teda ka tulevikus pingelisemates olukordades iseennast kontrolli all hoidma. Sügav hingamine aitab lihaseid lõdvestada, rohkem hapnikku kehasse importida, vererõhku alandada, endorfiine vallandada ja toksiine väljutada. Nii et võid julgelt ka ise koos lapsega mängukaru trikki iga päev teha. 

Buduaar.ee