Reklaam sulgub sekundi pärast

“ME EI KORRALDA sel aastal täiskasvanud lastele jõulupidu, vaid tahame kahekesti olla!”

"Oleme abikaasaga igal aastal korraldanud meie juures tervele perekonnale suure jõulupeo. Sellel aastal aga otsustasime, et meile aitab ja lähme hoopis kahekesti reisile. Mõtlesime, et lapsed mõistavad ja toetavad meid, aga seda mis tegelikult järgnes, poleks me küll iial oodanud.

Leidsime teineteist 8 aastat tagasi ning kuigi meil on vanust juba omajagu, siis armusime nagu teismelised noored. Oli tunne nagu oleks uuesti noor. Just seetõttu, et me ei ole enam esimeses nooruses ning kumbki meist pole ka varem abielus olnud, mõtlesime nüüd vanaduspõlves sellegi hullustüki ära teha ning abiellusime. 

Sellest ajast peale oleme igal aastal meie juures suure jõulupeo teinud ning loomulikult on mõlema lapsed oodatud olnud. Mul ja abikaasal on mõlemal täiskasvanud lapsed. Lapsed on kolmekümnendate keskpaigas ja üks neist neljakümnendates. Kõigil neil on ka kaaslased ja juba enda lapsed. 

Sellel aastal mõtlesime kaasaga aga traditsioonilise peo asemel hoopis kahekesti reisile minna. Kuigi on väga tore, et lapsed jõuludel meie juures on, siis sellise suure laua katmine ja söökide vaaritamine on paratamatult suur töö ja mul kulub selleks terve päev. Tahaks üks aasta lihtsalt olla ja jõuludel mitte midagi teha. Otsustasime, et sellel aastal on jõulud vaid meie päralt ja lähme hoopis puhkama. 

Teatasime sellest hiljuti ka lastele, et sellel aastal meid ei ole ja ärgu nad meie juurde tulgu. Arvasime, et lapsed saavad aru ja on õnnelikud meie üle, kuid nemad hoopis solvusid ja üks neist vihastas lausa nii väga, et ütles, et oleme isekad ja ei taha koos lastelastega aega veeta. Et kui me sellel aastal jõululauda ei tee, siis pole ka edaspidi vaja teha. Meie meelest on see natuke naeruväärne ja isegi solvav. 

Tegu on täiskasvanud lastega ja meie meelest on nad täiesti võimelised ka ise jõulupeo korraldama. Kõikidel on käed-jalad otsas - vaaritagu see aasta ise. Pigem tundub, et lapsed on solvunud, et see aasta ei saagi laua taha istuma ja sööma asuda, vaid peab ise vaeva nägema. 

Mida teie teeksite? Ma arvan, et pole palju palutud, et üks aasta saaksime jõulud ainult kahekesti veeta."

 

Buduaarile Maie (nimi muudetud)